Головна Новини Здоров'я наше тіло Зима без застуд і грипу
commentss НОВИНИ Всі новини

Зима без застуд і грипу

У сезон грипу кожна мати сповнена рішучості допомогти своїй родині залишатися здоровим будь-яким доступним способом, тому почніть з профілактичної медицини, лікарських порад і стратегій

4 січня 2021, 14:47
Поділіться публікацією:


Зима без застуд і грипу

Фото: lamyra.by

Щеплення від грипу

Хоча правда, що щеплення від грипу не на 100% ефективне, дослідження показують, що вакцинація може скоротити ризик зараження приблизно від 50% до 60%. Крім того, якщо ви захворієте на грип, маючи від нього щеплення, вакцина здатна зробити ваші симптоми більш м'якими.

Мийте руки з милом

Милити і терти руки необхідно мінімум 20 секунд, потім ще 20 секунд змити мило під теплою водою — це кращий спосіб позбутися мікробів. Також можна застосовувати дезінфікуючий засіб для рук, в складі якого є спирт.

Дотримуйтеся постійного режиму відпочинку і сну

Секрет у тому, щоб не просто отримати потрібну кількість годин сну, але і зберігати свій графік послідовним. Залишитися в ліжку і довше поспати в суботу — це прекрасно, але якщо звичний денний режим зсувається більш ніж на годину, це може перешкодити циркадним ритмам. Діти потребують від 8 до 14 годин відпочинку на добу, залежно від віку.

Перегляньте харчування вашої родини

Ожиріння йде рука об руку з хронічним запаленням, в якому деякі імунні хімікати збільшуються в організмі постійно, а не тільки тоді, коли потрібно боротися з інфекцією. Споживання в їжу великої кількості волокон, що містяться у свіжих фруктах і овочах, може допомогти зменшити запалення в організмі, що своєю чергою дозволяє вашій імунній системі функціонувати краще. Скорочення цукру в раціоні також необхідно.

Приймайте правильні добавки і вітаміни

Все, що потрібно — дати дітям вітамін D (міститься в багатьох дитячих полівітамінах), вітамін С (кращі джерела — певні фрукти і овочі, в тому числі апельсини, грейпфрути, солодкий перець і капуста) і пробіотики.

Спеціалісти в області педіатрії рекомендують усім дітям приймати принаймні 400 МО вітаміну D в день, починаючи з дитинства. Офіційна рекомендована доза для дорослих становить від 600 до 800 МО на добу, але багато експертів рекомендують приймати ще більше.

Вітамін С давно рекламується як боєць із застудою і грипом. Якщо ви не можете отримати його зі свого раціону, рекомендується 200 мг вітаміну С два рази на добу для дорослих протягом холодного сезону. Зверніться до педіатра для призначення правильної дози для ваших дітей.

Пробіотики також показують хороші результати. Корисні бактерії зменшують запалення і допомагають імунній системі реагувати належним чином на наявність таких вірусів, як застуда або грип.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини