Головна Новини Здоров'я наше тіло Жінці під час лікування зубів у легені потрапив бур: шокуючі подробиці
commentss НОВИНИ Всі новини

Жінці під час лікування зубів у легені потрапив бур: шокуючі подробиці

Постраждала вижила та була прооперована. Жінка подала до суду на клініку, звинувативши лікаря у недбалості, проте стоматолог не став визнавати свою провину.

2 грудня 2022, 01:15 comments1599
Поділіться публікацією:

Шокуючий інцидент стався у 2017 році під час стоматологічної процедури в одній із ізраїльських клінік під назвою "Маккабидент", розташованої в Кфар-Сабі, що у Центральному окрузі.

Жінці під час лікування зубів у легені потрапив бур: шокуючі подробиці

Лікування зубів/ Фото з відкритих джерел

Так, місцева мешканка прийшла на прийом до стоматолога та під час проведення процедури з інструменту випав стоматологічний бур, який спочатку потрапив до рота пацієнтки, а потім опинився у неї в легенях. Постраждалу екстрено доставили до медустанови, де їй зробили складну хірургічну операцію із вилучення бура з легенів. На щастя, постраждала вижила.

Жінка подала до суду на клініку і зажадала, щоб  їй виплатити компенсацію, нарікаючи на недбалість стоматолога, який проводив стоматологічну процедуру. Керівництво клініки свою провину не визнало і почалися тривала судова тяганина.

Лише днями мировий суд Тель-Авіва задовольнив позов потерпілої та зобов'язав клініку виплатити жінці компенсацію за витрати на операцію, медикаменти, лікування, реабілітацію, післяопераційний догляд та поїздки до лікарів, а також за тимчасову втрату працездатності. Також клініка відшкодує їй моральну шкоду за перенесений біль та стрес. Загалом жінці мають виплатити 150 тисяч шекелів або понад 43 тисячі доларів США.

Крім цього, керівництво клініки зобов'язали сплатити судові витрати у розмірі 35 тисяч шекелів або 10 тисяч доларів США.

Також наголошується, що лікар, який проводив процедуру, заявив суду про те, що він справді відчуває свою провину і дуже шкодує про цей інцидент. Відразу після того, як бур злетів і опинився в легенях у жінки, стоматолог самостійно привіз пацієнтку до лікарні. Він зазначив, що це був "непередбачений, екстрений випадок".

Раніше "Коментарі" писали про те, що британським ученим вдалося виростити очі в пробірці. Розробка знаходиться на ранніх стадіях роботи, проте саме вона здатна подарувати надію тим, хто може втратить зір у майбутньому.

Читайте також: У Мексиці народилася дитина-мутант (ФОТО 18+). Подібні випадки дуже рідкісні. Загалом у світі відомо не більше 200 випадків появи на світ немовлят із такою патологією.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини