Головна Новини Здоров'я наше тіло Желатин загоює рани
commentss НОВИНИ Всі новини

Желатин загоює рани

Користь желатину очевидна, перш за все, тому, що в його складі міститься велика кількість амінокислоти під назвою гліцин

19 грудня 2020, 00:09
Поділіться публікацією:

Вчені розробили основу для розумного медичного антибактеріального пластиру з натуральних компонентів. Матеріал складається з желатину і наномодіфіцірованної целюлози, які за допомогою тривимірного принтера наносяться на тканину у вигляді гідрогелю.

Желатин загоює рани

ФОТО: З відкритих джерел

Такий гель одночасно вирішує кілька завдань: сприяє загоєнню ран, бореться зі стійкими до антибіотиків бактеріями, а також сигналізує про необхідність своєчасної заміни пластиру. Гель можна наносити на медичні пластирі та пов'язки за допомогою 3D-друку.

Гідрогель створений на основі желатину і наномодіфіцірованної целюлози. Як показують дослідження, завдяки використанню таких компонентів з'являється можливість створити шар, який поглинає іони заліза і позбавляє бактерії підживлення, при цьому захищає рану і формує сприятливе середовище для природного загоєння.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, нещодавно в Японії випустили преміальний шоколадний батончик Kit Kat, варіацій якого в країні близько 400. Новий батончик виготовляється з какао-бобів з Гани, витриманих протягом 180 днів в бочках з-під віскі на шотландському острові Айлей . За технологією бочки перевертаються один раз в тиждень, щоб все какао-боби могли торкнутися внутрішньої частини бочки і в процесі витримки придбати максимально насичений і багатий смак з нотками віскі. Створення шоколаду Whisky Barrel Aged Kit Kat курирував іменитий японський кондитер Ясумаса Такагі. Повідомляється, що новинка буде доступна в магазинах Kit Kat Chocolatory по всій Японії з кінця грудня.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://hronika.info/
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини