Головна Новини Здоров'я наше тіло Здорове харчування - запорука довголіття
commentss НОВИНИ Всі новини

Здорове харчування - запорука довголіття

За словами дослідників, запорукою довголіття в першу чергу є правильне харчування. Вони радять дотримуватися середземноморської дієти, яка багата фруктами, овочами і цільнозерновими.

14 грудня 2020, 02:08
Поділіться публікацією:

Вчені та лікарі останні кілька років б'ються над тим, щоб багато хто відмовлявся від швидкої їжі і переходили на здорове харчування. Лікарі привели кілька доказів, чому варто перейти на здорове харчування.

Здорове харчування - запорука довголіття

Чому не з початку року, коли прийнято починати життя "по-новому"? А ось кілька доводів.

- початок року — це перше січня. Давай чесно: прокинувшись, ти наїсися вкусняшки, покритих майонезом, жарено-печеного-копченого. Потім підеш в гості і продовжиш в тому ж дусі. — Перейшовши на здорове харчування, багато борців за здорове харчування вважають, що можна зустріти свята в "тому самому" плаття.

- Наш організм влаштований так, що з настанням холодів переходить в режим "запасливо хом'яка". Це ті самі 2-5 кг, які так складно зігнати з тіла навесні.

- Не будемо писати про банальне "корисно", все і так в курсі, але продовжують наполегливо їсти картоплю фрі, дешевий шоколад і пити газовані напої.

Власне, питання "навіщо?" зазвичай не виникає. Якщо хочете перейти на ПП виникає питання "як?"

Як змусити себе? Можна, звичайно, займатися аутотренінгом, як героїні відомого фільму, і твердити морквині, яка ніяк не викликає апетит: "ти найчарівніша і найпривабливіша!"

Але це не спрацює. Секрет в тому, щоб перемикнути фокус, сприймаючи перехід на ПП як новий рівень твоїх взаємин з тілом. Ти йому — корисне паливо, воно тобі — супер енергію і додаткову працездатність на реалізацію, скажімо, творчих ідей.

"Як тільки перестаємо думати про ПП як про дієту, що обмежує наш вибір — справа піде на лад", — вважають борці здорове харчування.

Нагадаємо, "Коментарі" писали, що в соціальному, романтичному або професійному контексті те, що ви "говорите" своїм тілом, може чинити більший вплив, ніж слова, вимовлені вами. Люди чують тільки 5% того, що ви говорите, але зчитують понад 70% інформації з вашого тіла. Невербальне спілкування набагато важливіше, ніж ви думаєте, і може мати велике значення у всіх видах взаємодії.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: http://minzdrav.gov.by/
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини