Рубрики
МЕНЮ
Светлана Шкурупий
Фінські дослідники стверджують, що помідор повинен стати незамінним овочем в раціоні, оскільки він покращує роботу серцево-судинної системи та знижує ризик інсульту на 55%.
який продукт знижує ризик інсульту на 55% / фото: goodfon
Відомо, що в складі помідорів є вітаміни С, К, а також калій, фосфор, марганець, магній, залізо, фолати, а також потужні антиоксидантні речовини, зокрема лікопен, які позитивно діють на всі системи організму.
Вчені в ході дослідження, яке тривало понад 12 років, з'ясували, що цей яскраво-червоний овоч здатний знизити ризик інсульту на 55%, а ризик появи ішемічного інсульту, пов'язаного з тромбами — на 59%. І вся справа в антиоксидантах, який надії захищає організм від розвитку цих захворювань.
Автори дослідження кажуть, що високий рівень лікопену в крові стимулює роботу шлунково-кишкового тракту, захищає від онкології, покращує роботу печінки й володіє багатьма іншими корисними властивостями.
Але, помідор, як і інші продукти, має низку протипоказань. Продукт не варто вживати людям, у яких діагностовано гастрит, жовчнокам'яна хвороба, захворювання печінки та нирок.
Нагадаємо, що вчені з університету Колорадо з'ясували, що кава допомагає знизити ймовірність розвитку інсульту і серцевої недостатності. А антиоксиданти, які входять до його складу, перекривають певні факти ризику.
Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що оливкова олія високої якості — дуже цінний для людського організму продукт, в якому є корисні мікроелементи, вітаміни, антиоксиданти. Кардіологи особливо рекомендують включити його у свій раціон, оскільки вона може захистити від розвитку небезпечних захворювань, зокрема інсульту.
Новини