Рубрики
МЕНЮ
Светлана Шкурупий
Людям з гіпертонією (підвищеним артеріальним тиском) необхідно стежити за своїм харчуванням, адже є продукти, які знижують тиск, а є ті, які його підвищують. Якщо хочете нормалізувати цей показник здоров'я, тоді лікар-дієтолог Михайло Гінзбург радить додати у свій раціон сливи.
що їсти гіпертонікам (фото з відкритих джерел)
Відомо, що сливи містять вітаміни А, В, С і РР, а також калій, магній, залізо, фосфор, натрій та антиоксидантні речовини, які захищають організм від передчасного старіння і розвитку серйозних захворювань.
Фахівець каже, що вживання цього фрукта йде на користь гіпертонікам, тому що сливи допомагають нормалізувати артеріальний тиск, тим самим покращуючи роботу серцево-судинної системи.
Лікар Михайло Гінзбург зазначив, що в складі слив є речовини, які допомагають зміцнити стінки судин і знижують ризик інфаркту та інсульту. А ще плоди мають сечогінну дію та очищають організм від шлаків і токсинів. Завдяки цьому ефекту артеріальний тиск може знижуватися.
Але сливу найкраще вживати свіжу, без додавання цукру та інших підсолоджувачів. У натуральному вигляді вона низькокалорійна і це її велика перевага, особливо для тих, хто сидить на дієті.
Нагадаємо, що єгипетські фахівці стверджують, що в боротьбі з гіпертонією допоможе звичайний грибний суп. Річ у тому, що він багатий на калій і магній, які знижують тиск і покращують загальне самопочуття.
Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що британський лікар-дієтолог Сара Брюер розповіла, чим підвищений тиск небезпечний для організму і назвала сік, який допомагає запобігти гіпертонії.
Новини