Головна Новини Здоров'я наше тіло Який фрукт радять вживати гіпертонікам
commentss НОВИНИ Всі новини

Який фрукт радять вживати гіпертонікам

Лікар-дієтолог Михайло Гінзбург розповів, що гіпертонікам необхідно частіше збагачувати свій раціон сливами

23 червня 2021, 12:35
Поділіться публікацією:

Людям з гіпертонією (підвищеним артеріальним тиском) необхідно стежити за своїм харчуванням, адже є продукти, які знижують тиск, а є ті, які його підвищують. Якщо хочете нормалізувати цей показник здоров'я, тоді лікар-дієтолог Михайло Гінзбург радить додати у свій раціон сливи.

Який фрукт радять вживати гіпертонікам

що їсти гіпертонікам (фото з відкритих джерел)

Відомо, що сливи містять вітаміни А, В, С і РР, а також калій, магній, залізо, фосфор, натрій та антиоксидантні речовини, які захищають організм від передчасного старіння і розвитку серйозних захворювань.

Фахівець каже, що вживання цього фрукта йде на користь гіпертонікам, тому що сливи допомагають нормалізувати артеріальний тиск, тим самим покращуючи роботу серцево-судинної системи.

Лікар Михайло Гінзбург зазначив, що в складі слив є речовини, які допомагають зміцнити стінки судин і знижують ризик інфаркту та інсульту. А ще плоди мають сечогінну дію та очищають організм від шлаків і токсинів. Завдяки цьому ефекту артеріальний тиск може знижуватися.

Але сливу найкраще вживати свіжу, без додавання цукру та інших підсолоджувачів. У натуральному вигляді вона низькокалорійна і це її велика перевага, особливо для тих, хто сидить на дієті.

Нагадаємо, що єгипетські фахівці стверджують, що в боротьбі з гіпертонією допоможе звичайний грибний суп. Річ у тому, що він багатий на калій і магній, які знижують тиск і покращують загальне самопочуття.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що британський лікар-дієтолог Сара Брюер розповіла, чим підвищений тиск небезпечний для організму і назвала сік, який допомагає запобігти гіпертонії.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини