Головна Новини Здоров'я наше тіло Які щеплення необхідні вагітним жінкам, мамам, татам та іншим дорослим
commentss НОВИНИ Всі новини

Які щеплення необхідні вагітним жінкам, мамам, татам та іншим дорослим

Як захистити свій організм від поширених захворювань за допомогою вакцинації

27 січня 2021, 13:06
Поділіться публікацією:

Навіть якщо ви отримали всі свої щеплення в дитинстві, ви не повністю захищені. Можливо, вам знадобиться повторне щеплення, адже імунітет може зникнути із плином часу, або нова вакцина, яка раніше не була доступною.

Які щеплення необхідні вагітним жінкам, мамам, татам та іншим дорослим

Вакцинація. Фото: Ted S. Warren/AP Images

Вакцина проти грипу

Вакцина проти грипу захищає від трьох-чотирьох штамів вірусу грипу, і рекомендується для всіх дорослих один (два) рази на рік. Вакцинація проти грипу особливо важлива для вагітних жінок і всіх, хто живе або піклується про дітей у віці до 6 місяців, які є занадто маленькими, щоб отримати щеплення.

Вакцина КПК - комбінована жива вакцина проти кору, краснухи та епідемічного паротиту

Вакцина КПК захищає від кору, епідемічного паротиту та краснухи. Вам може знадобитися одна або дві дози. Рекомендується для будь-якої дорослої людини, яка народилася після 1956 року; для тих, хто не отримав вакцину при народженні або не мав позитивного результату при аналізі крові для скринінгу на імунітет проти краснухи. Якщо ви вагітні, вам доведеться почекати, поки ваша дитина народиться, щоб отримати щеплення.

Вакцина проти вітряної віспи

Вакцина дається в двох дозах з перервою між щепленнями від чотирьох до восьми тижнів. Вітряна віспа має тенденцію бути більш серйозною у дорослих, ніж у дітей. Якщо ви захворієте на віспу під час вагітності, ви маєте високий ризик отримати серйозні ускладнення після хвороби.

Вакцина Tdap

Вакцина Tdap захищає дорослих і підлітків від правця, дифтерії та кашлюку. Рекомендується для всіх дорослих, які мають регулярний контакт з немовлятами у віці до року. Кашлюк може бути небезпечним для життя немовлят. Хвороба є дуже заразною і викликає сильні напади кашлю, які можуть тривати місяцями. Правець і дифтерія можуть загрожувати життю дорослих і дітей.

Вакцина проти гепатиту А

Вакцина проти гепатиту А захищає вас від гострого захворювання печінки. Для повного захисту вам потрібні дві дози, які робляться з перервою, щонайменше, шість місяців. Рекомендується для будь-якої дорослої людини, яка доглядає за маленькою дитиною, особливо це стосується таких країн, як Західна Європа, Нова Зеландія, Австралія, Канада і Японія. Вакцина також рекомендується для мандрівників, які планують відвідати одну з цих країн.

Вакцина проти вірусу папіломи людини (ВПЛ)

Вакцина проти ВПЛ захищає від найбільш поширених типів вірусу, які викликають рак шийки матки. Одна з версій вакцини (Gardasil) також захищає від генітальних бородавок. Імунізація проводиться в трьох дозах протягом шести місяців.

Раніше "Коментарі" писали, що більше половини українців не готові робити вакцинацію від коронавірусу.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://www.parents.com/
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини