Головна Новини Здоров'я наше тіло Які два симптоми вказують на проблеми з щитовидкою
commentss НОВИНИ Всі новини

Які два симптоми вказують на проблеми з щитовидкою

Лікарі-ендокринологи вказали на два симптоми, які сигналізують про проблеми з щитовидною залозою

5 липня 2021, 23:35
Поділіться публікацією:

Щитовидна залоза хоч і маленький, але дуже важливий орган, який відповідає за вироблення гормонів. І будь-які її порушення призводять до збою в роботі організму. Лікарі-ендокринологи розповіли, як розпізнати проблеми з щитовидкою.

Які два симптоми вказують на проблеми з щитовидкою

Проблеми з щитовидкою / Фото: Shutterstock

Фахівці відзначили, що цей орган ендокринної системи бере участь у багатьох функціях організму, зокрема впливає на швидкість метаболізму, апетит, рівень холестерину в крові, частоту серцебиття і кровотік. Тож не дивно, що порушення в роботі щитовидки можуть серйозно відбитися на здоров'ї. Лікарі кажуть, що симптоми, які вказують на певні проблеми з органом, можна розділити на 2 групи: місцеві та внутрішні.

До першої групи належать випадки, коли щитовидна залоза збільшується в розмірах і може викликати озноб. Тоді пацієнт починає скаржитися на труднощі з ковтанням, першіння в горлі, здавленість і т. д.

А до "внутрішніх" симптомів відносять порушення у виробленні гормонів, коли є дефіцит або надлишок ТТГ. Якщо його не вистачає, тоді у людини з'являється слабкість, апатія, спостерігається випадання волосся, а надлишок гормону викликає тривогу, стрес, прискорений пульс.

Але в будь-якому випадку, важливо звернутися за допомогою до фахівця і пройти обстеження, щоб вчасно запобігти неприємним наслідкам.

Нагадаємо, що лікар-натуропат Ксенія Машкіна на своїй сторінці в Instagram розповіла, які кроки потрібно зробити, щоб поліпшити роботу щитовидки.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що для підтримки здоров'я щитовидної залози також надзвичайно важливо вживати в їжу корисні продукти. Які саме, дізнайтеся в нашому матеріалі.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини