Головна Новини Здоров'я наше тіло Яке серйозне захворювання викликає забруднене повітря
commentss НОВИНИ Всі новини

Яке серйозне захворювання викликає забруднене повітря

Вчені з Каліфорнійського університету розповіли, що існує зв'язок між забрудненням повітря і віковим слабоумством

23 травня 2021, 22:25
Поділіться публікацією:

Забруднене повітря робить негативний вплив не тільки на навколишнє середовище, але і на організм людини. Найчастіше в ньому виявляється діоксид сірки, оксид азоту і пилові маси, які потрапляють в наші легені й можуть спровокувати серйозні проблеми зі здоров'ям, зокрема хворобу Альцгеймера.

Яке серйозне захворювання викликає забруднене повітря

яке захворювання викликає забруднене повітря (фото з відкритих джерел)

Американські дослідники провели експеримент на лабораторних гризунах, який показав, що забруднені повітря, пов'язане з дорожнім рухом, може посилити ризик розвитку хвороби Альцгеймера. Вчені поки не з'ясували, який саме компонент забруднення впливає на мозок і може спровокувати вікову деменцію. Але найчастіше повітря забруднене газами, дорожнім пилом, зносом шин і іншими елементами.

Старший автор проекту Памела Лейн зазначила, що дослідження на цю тему будуть продовжуватися, наступний крок — спробувати виділити окремі частинки забрудненого повітря, які визначають риси хвороби Альцгеймера.

Відзначимо, що хвороба починається з малопомітних симптомів, але з плином часу прогресує. Найбільш часто на ранніх стадіях розпізнається розлад короткочасної пам'яті, наприклад, нездатність згадати недавно завчену інформацію.

Нагадаємо, що дослідники з усього світу намагаються створити ліки, які захищали б людей від хвороби Альцгеймера — найбільш поширеної форми деменції, при якій головний мозок перестає належним чином виконувати свої функції. І японським вченим вдалося трохи просунутися в цьому напрямку.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що системою штучного інтелекту для виявлення перших ознак хвороби Альцгеймера використовується малюнок з двома дітьми, які крадуть печиво за спиною своєї матері.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини