Головна Новини Здоров'я наше тіло Яка проста вправа знижує ризик смерті на 70%
commentss НОВИНИ Всі новини

Яка проста вправа знижує ризик смерті на 70%

Експерти назвали просту вправу з низькою інтенсивністю, яка здатна знизити ризик смерті на 70%

3 жовтня 2021, 08:45 comments1222
Поділіться публікацією:

Кожна людина хоче, як можна довше залишатися молодою, здоровою та активною, а для цього важливо стежити за своїм харчуванням і фізичною активністю. Нове дослідження вчених показало, що збільшити тривалість життя можна за допомогою піших прогулянок.

Яка проста вправа знижує ризик смерті на 70%

Яка проста вправа знижує ризик смерті на 70% (Фото з відкритих джерел)

Дослідники радять частіше ходити пішки, зокрема робити понад 10 тисяч кроків на день, тому що ця проста вправа допомагає знизити ризик діабету, серцево-судинних захворювань, онкології й інших проблем зі здоров'ям.

Вчені провели експеримент, участь в якому взяли учасники віком від 38 до 50 років (вони носили акселерометр — прилад для вимірювання прискорення). За ними спостерігали близько 11 років. Експерти намагалися оцінити зв'язок кількості кроків, зроблених в день, з передчасною смертністю від усіх причин серед чоловіків і жінок. Отримані результати були оброблені у 2021 році й довели користь піших прогулянок.

Дослідники розділили інтенсивність кроків на 3 групи: низька (менш як 7000 кроків в день), помірна (7000-9999 кроків в день) і висока (понад 10 000 кроків на день). Проаналізувавши дані, вони з'ясували, що більш високі щоденні кроки були пов'язані з більш низьким ризиком смертності від усіх причин.

Тобто, дорослі люди, які робили 7 і більше тисяч кроків в день, мали приблизно на 50-70% менший ризик смерті від різних причин серед чоловіків і жінок середнього віку.

При цьому, експерти не виявили зв'язку між інтенсивністю кроку і смертністю, незалежно від поправки на обсяг кроку.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що американські вчені вважають, що головною причиною смертності від COVID-19 є надмірне накопичення частинок SARS-CoV-2 в легенях пацієнтів.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини