Головна Новини Здоров'я наше тіло Як зробити повітря в приміщенні більш здоровим
commentss НОВИНИ Всі новини

Як зробити повітря в приміщенні більш здоровим

У повітрі можуть концентруватися віруси

21 січня 2021, 10:40
Поділіться публікацією:

У будь-якому приміщення, особливо там, де знаходиться багато людей, необхідно підтримувати правильну вологість, інакше повітря буде сухим і спертим, а це ідеальні умови для розмноження вірусів і бактерій. Дослідник Клаус Фідлер розповів, як зробити повітря чистішим і здоровим.

Як зробити повітря в приміщенні більш здоровим

як зробити повітря чистим і здоровим / фото: Dmitry Shabanov

За словами фахівця, в умовах пандемії коронавірусної інфекції, питання вентиляції приміщень повинно стояти особливо гостро. Повітря повинно циркулювати, інакше в ньому будуть концентруватися різні забруднювачі та віруси, які потім будуть потрапляти в організм і приведуть до проблем зі здоров'ям. Крім цього, в замкнутому приміщенні люди заповнюють простір вуглекислим газом, який видихають, тому регулярне провітрювання необхідно, мінімум три рази на день. Не варто забувати й про вологе прибирання.

Дослідник говорить, що сухе повітря може призводити до пересихання слизових оболонок, через що організму важче справлятися з вдихуваним частинками пилу, бактеріями та вірусами. Якщо в приміщенні немає спеціального зволожувача, тоді варто біля батареї (під або над нею) поставити місткість з водою. Рідина поступово буде випаровуватися і підвищувати вологість повітря.

Також з цим завданням допоможуть впоратися кімнатні рослини, наприклад, відмінними зволожувачами будуть такі екземпляри, як Циперус, Фікус, Драцена, Монстера, Шеффлер.

За словами Клауса Фідлера, ідеальна вологість в приміщенні повинна становити від 40 до 60%. Не можна, щоб вона була занадто високою, інакше на стінах буде утворюватися цвіль.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що прогулянки на свіжому повітрі корисні не для всіх.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини