Головна Новини Здоров'я наше тіло Як зробити ідеальний тон шкіри: прості способи в домашніх умовах
commentss НОВИНИ Всі новини

Як зробити ідеальний тон шкіри: прості способи в домашніх умовах

Причини пігментації можуть бути різними

19 серпня 2021, 18:10
Поділіться публікацією:

Ідеально рівний тон шкіри є одною з причин жіночої гордості, адже дійсно, мало хто з нас може похвалитися природним бездоганним станом шкіри на обличчі без таких вад як: веснянки (хоча в сучасному світі веснянки досить мило виглядають і багато хто навіть навмисно роблять імітацію веснянок за допомогою різної косметики), пігментація після прищів, блідий і тьмяний колір шкіри.

Як зробити ідеальний тон шкіри: прості способи в домашніх умовах

Ідеально рівний тон шкіри є одним з причин жіночої гордості. Фото: pixabay

Мелазма

Також пігментація нерідко зустрічається у жінок, які нещодавно перенесли пологи. Даний тип пігментації називається мелазма. Це пояснюється тим, що під час вагітності відбувається маса гормональних і фізіологічних перебудов організму, які пов'язані з виробленням пігменту меланіну. Однак, варто зазначити, що мелазма відрізняється від пігментації, яку можна скорегувати звичайними косметичними засобами.

До лікування даного гормонального дисбалансу потрібно підходити з усією серйозністю і відповідальністю, оскільки воно вимагає комплексного підходу, втім, як і багато інших неприємних наслідків вагітності. Основні рекомендації для відновлення нормального тону шкіри обличчя після вагітності включають в себе: використання спеціальної сонцезахисної косметики, яка відповідає вашому фототипу, також рекомендується уникати прямих сонячних променів і сформувати правильний повноцінний раціон харчування, в якому буде достатня кількість фолієвої кислоти.

Як зробити ідеальний тон шкіри: прості способи в домашніх умовах - фото 2

Причини пігментації

Причини пігментації, як вже було сказано раніше, можуть бути різними. Давайте спробуємо розібратися види пігментних плям і причини їх виникнення.

Веснянки або ж ефеліди, як правило, проявляються в період активного сонячного освітлення, тобто навесні і влітку, а з настанням осені вони поступово світлішають і взимку зовсім можуть зникнути.

Сонячне лентиго мають дуже характерний зовнішній вигляд, так як мають чітко окреслені межі і жовтуватий колір. Виникають внаслідок надлишкового впливу ультрафіолету на поверхню шкіри, жовті кола під очима також мають спільне походження з лентіго. На відміну від веснянок дані плями не світлішають протягом зміни сезонів і є більш характерними для літніх людей і з'являються на місці веснянок.

Постакне виникає на місці вугрової висипки і може залишитися на все життя якщо вчасно не скористатися косметичними або лікарськими засобами. Як же відбілити шкіру обличчя після роздратування, прищів і навіть акне? Розповідаємо в цій статті.

Народна медицина

Якщо обговорювати методи народної медицини, в основному відбілити шкіру вдома можна, використовуючи натуральні засоби, які простіше застосувати. Варто згадати, що з настанням сонячної весни або літа, варто бути обережнішими, бо ультрафіолетові випромінювання можуть істотно ускладнити відбілювання шкіри обличчя. У складі домашніх засобів, в тому числі і масок для відбілювання, часто можна знайти овочі та фрукти, багаті на вітамін С, такі як: огірок, ягоди полуниці, лимона, смородини, і малини, а також зелень, як, наприклад, петрушка. Замінити або доповнити домашні відбілюючі маски можна за допомогою лосьйонів, трав'яних відварів для вмивання і кремів.

Отже, ось вам топ-5 дієвих відбілюючих натуральних масок:

Огіркові маски

Маски або лосьйони з петрушки

Маски з кульбаб

Медово-лимонні маски

Полуничка маска

Як зробити ідеальний тон шкіри: прості способи в домашніх умовах - фото 3

Для тих, хто любить експериментувати, можна спробувати зайняти дозвілля приготуванням мазі з кульбаби. Для цього знадобитися свіже листя даного квіточки і трохи касторової масла.Для тих, хто любить експериментувати, можна спробувати виготовити мазь з кульбаб. Для цього знадобитися свіже листя даного квіточки і касторове масло.

Але якщо говорити про повноцінне і гарантоване відбілювання, то не можна обійтися без спеціальних косметологічних процедур і продуктів. Дані процедури проводяться тільки досвідченими навченими професіоналами — лікарями-косметологами або дерматологами. До основних методів боротьби з пігментацією шкіри косметологічними засобами відносяться: пілінг (ультразвуковий або хімічний), лазерний пілінг і метод фототерапії. Давайте детально обговоримо кожен з цих методів.

Пілінг

Пілінг — для хімічного пілінгу часто використовуються гліколева або фруктова кислота. Основною метою є прискорене зняття ороговілого шару епідермісу і його подальша регенерація. При виконанні ультразвукового пілінгу використовується спеціальна апаратура, яка дозволяє проникати лікарських засобів в глибокі шари шкіри, як наслідок — швидке відновлення шкіри і її відбілювання.

Лазерний пілінг здійснюється також як і минулий метод на спеціальному апараті, але на відміну від ультразвуку, даний метод використовує лазер. Луч знімає ороговілий шар епідермісу і запускає процеси відновлення і омолодження, проте варто згадати, що дана процедура є дуже травмонебезпечною і болючою. Тому перед її виконанням необхідно провести консультацію з вашим лікарем. Слід планувати проведення лікування в зимовий період, так як навесні і влітку шкіра піддається агресивному впливу сонячного випромінювання і це посилює реабілітаційний період.

Метод фототерапії використовує імпульси квантів світла, які впливають вкрай точно і точково тільки на проблемні ділянки шкіри. Основна дія направлена на руйнування клітин, які містять надмірну кількість пігменту меланіну.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини