Головна Новини Здоров'я наше тіло Як зменшити шкоду від алкоголю: нарколог назвав спосіб
commentss НОВИНИ Всі новини

Як зменшити шкоду від алкоголю: нарколог назвав спосіб

Алкоголь у великих кількостях шкодить здоров'ю

21 березня 2021, 23:25
Поділіться публікацією:

Алкоголь для багатьох — незамінний атрибут веселощів. Добре це чи погано — кожен вирішує самостійно. Однак варто пам'ятати, що у великих кількостях алкоголь негативно впливає на всі наші життєво важливі системи та органи. Чи можливо мінімізувати його шкоду для організму?

Як зменшити шкоду від алкоголю: нарколог назвав спосіб

Як понизити шкоду від вживання алкоголю (фото з відкритих джерел)

Психіатр-нарколог Олексій Казанцев розповів, що багато людей неправильно вживають алкогольні напої, у зв'язку з чим вранці у них може бути похмілля.

Щоб знизити шкоду від спиртного, насамперед необхідно підтримувати водний баланс в організмі. Тобто, після вживання будь-якого алкоголю (1 чашки, 1 чарчини, 1 келиха) потрібно зробити ковток іншої рідини, найкраще звичайної води.

Це необхідно, оскільки алкоголь порушує водно-електролітний баланс, викликає зневоднення, виводить з організму калій, магній і натрій. 

Лікар зазначає, що запивати або змішувати алкоголь і солодкі газовані напої — велика помилка. Річ у тому, що вони підсилюють сп'яніння і можуть спровокувати головний біль.

Нарколог підкреслив, що, якщо не хочете запивати алкоголь, наприклад, водою, тоді просто додайте у свій напій шматочки льоду, як це роблять американці. Лід допоможе зменшити концентрацію міцного алкоголю.

Казанцев додав, що найнадійніший спосіб виключити шкоду від спиртного — це взагалі відмовитися від вживання таких напоїв.

Нагадаємо, що багато людей змішують алкогольні напої з енергетиками, не замислюючись, наскільки згубно це може вплинути на організм. Чому так робити не варто, дізнайтеся в нашому матеріалі.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, який алкоголь менше шкодить здоров'ю.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Иван Сирко

22 березня 2021, 00:33

Глупые люди: алкоголь это яд, его лучше вообще не употреблять!!! Особенно тем кто садиться за руль потому что вы подвергаете не только себя но и окружающих!!! От употребления во внутрь алкоголя пользы ноль, а вреда много!!!


Новини