Головна Новини Здоров'я наше тіло Як впоратися із зубним болем: названо найкращі способи
commentss НОВИНИ Всі новини

Як впоратися із зубним болем: названо найкращі способи

Експерти розповіли, за допомогою яких засобів можна швидко полегшити зубний біль

3 серпня 2021, 17:15
Поділіться публікацією:

Гострий і ниючий зубний біль заважає спати, працювати й нормально функціонувати. Затягувати з такою проблемою не можна, але якщо з якихось причин потрапити до дантиста не виходить, скористайтеся наступними порадами:

Як впоратися із зубним болем: названо найкращі способи

Як впоратися із зубним болем / Veles-Studio | Getty Images/iStockphoto

Знеболюючі таблетки

Експерти рекомендують при зубному болю використовувати похідні диклофенаку, але, якщо під рукою таких немає, тоді скористайтеся парацетамолом.

Олія гвоздики

Візьміть ватний тампон, змочіть гвоздиковою олією і нанесіть на зуб, який болить. Це засіб швидко зніме дискомфортні відчуття.

Крижаний компрес

При зубному болю, набряклості й кровотечах можуть допомогти крижані компреси. Але, якщо травма серйозна, то це лише тимчасовий захід, який зніме біль до вечора.

Полоскання солоною водою

Якщо всі названі вище методи не допомогли, додайте кілька солі в воду і прополощіть рот. Важливо, щоб вода була теплою.

Зубна нитка

Зубний біль може виникнути через частинки їжі, які залишаються між зубами після прийому їжі. Для їх видалення можна застосувати іригатор, а якщо цього корисного пристрою в вашому розпорядженні немає, то підійде зубна нитка або зубочистки.

Нагадаємо, що для збереження здоров'я зубів і ротової порожнини необхідно дотримуватися базові норми гігієни й регулярно проходити огляди у стоматолога. А ще, за словами експерта Мішель Макгрегор, потрібно відмовитися від декількох корисних звичок, які негативно впливають на стан зубів. Про що йде мова?

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що представники Британського співтовариства стоматологів поставили під сумнів правильність ранкового гігієнічного процесу. На їхню думку, зуби слід чистити вранці, а в денний час.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини