Головна Новини Здоров'я наше тіло Як відрізнити вірусну інфекцію від бактеріальної
commentss НОВИНИ Всі новини

Як відрізнити вірусну інфекцію від бактеріальної

Лікар - оториноларинголог Марія Євдокимова розповіла, як відрізнити вірусну інфекцію від бактеріальної

12 квітня 2021, 08:50
Поділіться публікацією:

Вірусна і бактеріальна інфекція мають подібні симптоми, тому людині, далекій від медицини, буває складно відрізнити їх. Однак важливо знати відмінності та точний діагноз, оскільки кожний різновид зараження організму потребує специфічного лікування. Лікар — оториноларинголог Марія Євдокимова розповіла, як це зробити.

Як відрізнити вірусну інфекцію від бактеріальної

Бактеріальна і вірусна інфекція (фото з відкритих джерел)

Самопочуття

Як правило, при вірусній інфекції відчувається нездужання, але вираженої слабкості та втоми немає, вони частіше бувають симптомом бактеріальної інфекції.

Ніс

Якщо через 10 днів від початку хвороби закладеність і виділення з носа посилюються, або через 3 тижні густі виділення не проходять, це може бути ознакою бактеріального синуситу.

Аналіз крові

Здавайте тільки за показаннями, не треба здавати раніше 3-4 доби лихоманки! Якщо підвищені лейкоцити (вище 15-17) і нейтрофіли (абсолютне число, а не відсотки), це більш характерно для бактеріальної інфекції. ШОЕ не є ключовим фактором!

Горло

Біль в горлі характерна частіше для вірусної інфекції, але, якщо біль в горлі виражена, одностороння, неможливо нормально ковтати слину і виникла проблема при ковтанні — це ознаки бактеріальної інфекції.

Температура

Температура підвищується при попаданні в організм і вірусів, і бактерій. Однак при вірусній інфекції вона підіймається миттєво і тримається кілька днів. При бактеріальній- температура підвищується поступово, початок хвороби неясне.

Нирки

Велика кількість лейкоцитів в сечі з бактеріями, вимагає лікування антибіотиками. Якщо підвищені тільки лейкоцити, або тільки бактерії, це може не мати відношення до бактеріальної інфекції.

Нагадаємо, від яких інфекційних захворювань найчастіше страждають українці.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, який горіх захистить від вірусних інфекцій.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини