Головна Новини Здоров'я наше тіло Як вчасно помітити апендицит
commentss НОВИНИ Всі новини

Як вчасно помітити апендицит

Основна причина розвитку апендициту - вплив інфекційного агента.

7 вересня 2021, 04:20
Поділіться публікацією:

Здавалося б, про апендицит все знають всі. Однак це добре вивчене захворювання може бути небезпечним з точки зору діагностики, а багато пацієнтів не уявляють, як болить при апендициті. Апендицит розвивається через запалення апендикса — відростка сліпої кишки. Довгий час цей орган вважався марним, але виявилося, що він важливий для підтримки імунітету організму, тому що в ньому мешкають корисні бактерії. Однак, при запаленні він стає джерелом великих неприємностей і навіть погрози для життя, пише lifehacker.

Як вчасно помітити апендицит

Апендицит - фото з відкритих джерел

Основна причина розвитку апендициту — вплив інфекційного агента. Активізація його патогенної складової відбувається під впливом деяких внутрішніх факторів. Саме тому вкрай важливо звертати увагу на початкові ознаки апендициту. Основними з них лікарі називають такі.

втрата апетиту

нудота і блювота

температура

раптова сильний біль в животі вище пупка. Також біль може переходити в праву нижню частину живота

Біль є обов'язковим і найважливішим проявом гострого апендициту. Хворобливі відчуття з'являються на тлі абсолютно нормального стану і поступово наростають.

Нагадаємо, якщо просвіт відростка закупорюється, апендикс стає червоним, опухлим, роздратованим і болючим. Бактерії потрапляють в пастку в апендиксі і можуть інфікувати тканини в цій галузі. При відсутності лікування запалений відросток може привести до розриву, що викликає крововилив і поширення інфекції в черевній порожнині. Апендицит зачіпає близько 5% населення (один з 20 осіб). Хоча апендицит може статися в будь-якому віці, запалення є найбільш поширеним серед підлітків і молодих дорослих.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини