Головна Новини Здоров'я наше тіло Як сидячий спосіб життя руйнує тіло: 7 вражаючих ефектів
commentss НОВИНИ Всі новини

Як сидячий спосіб життя руйнує тіло: 7 вражаючих ефектів

Які ризики виникають, якщо людина довго сидить

17 вересня 2024, 16:30
Поділіться публікацією:

Сидячий спосіб життя може завдати чимало проблем та спершу непомітно, однак постійно руйнувати організм. Портал “Коментарі” повідомляє про 7 вражаючих наслідків для організму:  

Як сидячий спосіб життя руйнує тіло: 7 вражаючих ефектів

Ефект №1: Ваш настрій погіршується. Якщо почуваєшся пригніченим, звинувачуй своє крісло. Дослідження показують, що тривалий час, проведений сидячи, може мати значний вплив на ваше психічне здоров'я. А перегляд телевізора або гра в електронні ігри, можуть збільшити ризик виникнення тривоги.

Ефект №2: Ризик раку зростає. Якщо сидячий спосіб життя призводить до надмірної ваги, варто перейматися. Підвищений рівень жиру в організмі може збільшити ризик захворювання на рак. Приблизно від 30 до 40 % випадків раку можна запобігти, змінивши спосіб життя, зокрема, збільшивши фізичну активність.

Ефект №3: Пам'ять працює гірше. Вчені помітили, що ризик деменції зростає, коли люди проводять понад 10 годин на день у сидячому положенні.

Ефект №4: Підвищення рівня цукру в крові. Навіть якщо ви маєте здорову вагу, рівень цукру в крові може підвищуватися, якщо ви занадто довго сидите на стільці.

Ефект №5: Ваше сексуальне життя погіршується. Ваша неактивна поведінка може призвести до появи зайвих кілограмів, а це може стати причиною проблем з пенісом у майбутньому. 

Ефект №6: Поганий сон. Фізичні вправи принаймні 150 хвилин на тиждень можуть покращити якість вашого сну. 

Ефект №7: Біль у спині. Наслідки сутулості перед комп'ютером можуть тривати й після закінчення робочого дня. Сидіння протягом 4 годин поспіль може збільшити тиск на диски в нижній частині спини. Це стиснення може призвести до дегенерації дисків, що є основною причиною болю в спині. Змінюйте своє положення кожні 15 хвилин і не помітите негативні наслідки для своїх дисків.

Щоб змінити спосіб життя, не обов'язково виділяти на це серйозні проміжки часу. Витратьте хвилину або 10 хвилин, щоб просто встати та щось зробити.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини