Головна Новини Здоров'я наше тіло Як розпізнати основні симптоми штаму "Дельта": у МОЗ дали поради
commentss НОВИНИ Всі новини

Як розпізнати основні симптоми штаму "Дельта": у МОЗ дали поради

Лікарі розповіли про основні симптоми вірусу "Дельта"

5 серпня 2021, 20:11 comments1146
Поділіться публікацією:

Особливо небезпечний і заразний мутований штам коронавірусу "Дельта" вже потрапив до нашої країни. Фахівці повідомляють, що його симптоми відрізняються від звичних симптомів ковіду, про які українці вже знають. Відтак у МОЗ назвали важливі симптоми мутованого вірусу.

Як розпізнати основні симптоми штаму "Дельта": у МОЗ дали поради

Мутований штам "Дельта" (фото з відкритих джерел)

У повідомленні йдеться, що для "Дельти" не характерні такі симптоми як: втрата смаку та нюху. Також експерти зазначають, що найбільше небезпека мутованого вірусу криється у його швидкому поширенню. Цей фактор й відрізняє його від інших мутованих штамів коронавірусу, що сьогодні зареєстровані й підтверджені у світі.

Лікарі попереджають українців, що "Дельта" набагато небезпечніший та заразніший, ніж звичайний COVID.

Основними симптомами індійського штаму є біль у горлі, головний біль, нежить. Окрім цього, медики повідомляють про ще кілька важливих симптомів, що можуть підтвердити хворобу. А саме: проблеми та порушення слуху, проблеми зі шлунково-кишковим трактом, згустки крові, через які гинуть тканини в організмі.

 У повідомлені МОЗ йдеться, що у крові людини, яка заразилася мутованим штамом "Дельта", концентрація вірусу в 100 разів більша, аніж при звичайному COVID-19. Відтак інфікована людина може заразити набагато більше інших.

 Окрім цього, у відомстві просять усіх громадян України не нехтувати карантинними обмеженнями. Носити маски та дотримуватися соціальної дистанції в людних місцях.

 Нагадаємо, що видання "Коментарі" інформувало своїх читачів про те, що у ВООЗ заявили про надмірну небезпеку штаму "Дельта". Голова Всесвітньої організації охорони здоров'я Тедрос Адханом Гебреєсус заявив, що світ може втратити насилу отримані результати в боротьбі з коронавірусом через вкрай заразну мутацію.

 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Алексей

6 серпня 2021, 07:05

Научитесь грамотно писать.


Новини