Головна Новини Здоров'я наше тіло Як правильно вимірювати температуру: поради медика
commentss НОВИНИ Всі новини

Як правильно вимірювати температуру: поради медика

Медики розповіли, що може вплинути на температуру тіла при вимірюванні

9 грудня 2020, 07:00
Поділіться публікацією:

Під час пандемії коронавірусу температурний скринінг став звичайною справою. Тим більше важливо знати, як же правильно вимірювати температуру тіла та який термометр краще вибрати. Про це пише CNN.

Як правильно вимірювати температуру: поради медика

Фото з відкритих джерел

Як розповів доктор Валід Джавайд, директор профілактики і контролю інфекцій у центрі Маунт Синай в Нью-Йорку, найкраще підходять лікарняні або термометри відомих компаній.

"Оцініть точність, перевіряючи температуру три рази поспіль з 10-хвилинною перервою між кожним тестом. Якщо результати відрізняються на градус або більше, а ви все ще відчуваєте те ж саме, вам, ймовірно, потрібен кращий інструмент", — каже медик.

Температуру можна вимірювати через шкіру, рот, пряму кишку, під пахвами або вухами. За словами лікаря, шкірні або вушні термометри прості у використанні, але можуть бути менш точними, ніж оральні або ректальні. Пахви — десь посередині в шкалі точності.

"Різниця в тому, що лихоманка визначається як незначне підвищення температури всередині тіла, а шкіра і вушні перетинки можуть більше залежати від температури навколишнього середовища і можуть не відображати внутрішню температуру", — наголошується в повідомленні.

Так само температура може залежати і від навколишнього середовища.

"Якби я просто прийшов з вулиці з-під сильного холоду, мій лоб, вуха і все інше будуть мати дуже низьку температуру в наступні, може бути, 30-40 хвилин, і я повинен почекати годину або дві, перш ніж я перевірю  температуру на лобі, — пояснює медик. — Але ви завжди можете виміряти температуру в роті, поклавши термометр в рот. Зазвичай це дає вам правильний результат".

Крім екстремальних погодних умов, вживання дуже гарячої або дуже холодної їжі або напоїв протягом декількох хвилин перед перевіркою температури в роті може вплинути на результат. Рекомендується почекати 30-40 хвилин, перш ніж вимірювати температуру.

Раніше повідомлялося, що медики розвіяли популярний міф про температуру 37 градусів.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини