Головна Новини Здоров'я наше тіло Як позбутися від перегару і чи можна: що потрібно знати
commentss НОВИНИ Всі новини

Як позбутися від перегару і чи можна: що потрібно знати

Багато хто помилково припускає, що перегар - це запах, який виходить виключно з ротової порожнини

27 липня 2021, 20:05
Поділіться публікацією:

Якими б прекрасними не були тусовки і посиденьки з друзями, на ранок від гулянь з'являється жахливий омбре, яке аж ніяк не вписується в картину ідеального пробудження. І ось, коли приходить розуміння, що запах з рота просто неймовірний, виникає цілком резонне питання: "Як позбутися від перегару?". І хоч філософи давнини стверджували, що щоб уникнути наслідків не варто робити речі, які до них призводять, мало хто прислухається до цього постулату і алкоголь вживати не перестають. Це означає, для продовження гульні з благополучним результатом потрібно шукати методи позбавлення від перегару.

Як позбутися від перегару і чи можна: що потрібно знати

Запах перегару випромінюють всі ваші нутрощі. Фото: pexels

Запах не з рота

Багато хто помилково припускають, що перегар — це запах, який виходить виключно з ротової порожнини і прибрати його можна, прополоскати рот. Однак з точки зору медицини і біохімії, це зовсім не так. Те, що любителі випити називають перегаром, насправді є нічим іншим, як запахом від продуктів розпаду алкоголю. Тобто, коли печінка починає знешкоджувати гарячливе, за допомогою ферментів етанол розпадається на органічні речовини, в тому числі і на оцтову кислоту, яка і дає "душок", що виходить від всіх органів і слизових оболонок. Це означає, що запах буде триматися рівно до моменту повного виведення продуктів розпаду з крові, однак ефективно перебити перегар можна.

Що робити

Більше рідини

В першу чергу, для того, щоб швидко усунути неприємний запах, потрібно збільшити вживання рідини для стимуляції роботи нирок і, як наслідок, більш швидкого виведення продуктів розпаду з сечею. Варто наголосити на напої, що містять кофеїн, оскільки вони мають сечогінний ефект, але про звичайну воду також забувати не варто.

Як позбутися від перегару і чи можна: що потрібно знати - фото 2


Душ

Ще можна прийняти гарячий або контрастний душ. Але тим, хто збирається використовувати цей метод, потрібно бути абсолютно впевненими в здоров'я своєї кровоносної системи. Також для підвищення частоти серцевих скорочень можна спробувати прогулятися, поприсідати, повіджиматися, в загальному, отримати яке-небудь фізичне навантаження. Завдяки почастішанню пульсу, організм починає отримувати більше кисню, який потрібен для правильного і швидкого метаболізму, а це в свою чергу веде до прискорення детоксикації. Але знову ж таки, варто дотримуватися умов гарного самопочуття, адже часто буває так, що перегар може з'являтися в якості симптому похмілля, при якому не те, що на спортмайданчику присідати не хочеться, а й на ліжку піднятися буває дуже важко.


Як позбутися від перегару і чи можна: що потрібно знати - фото 3

Закусити не вдасться

Якщо все ж з ранку після шалених веселощів у вас залишилися сили і бажання перекусити, ви напевно ставите питанням, чим заїсти перегар. Відповідь на нього проста: а нічим. Оскільки запах перегару випромінюють всі ваші нутрощі, за допомогою їжі ви можете тільки прискорити процес виведення розпався алкоголю. Ні, звичайно, якщо ви готові безперервно жувати улюблений Orbit, можна спробувати, але не варто забувати про слизову носа, яка при видиху обов'язково порадує співрозмовника нотками ваших вчорашніх веселощів. Домогтися більш швидкого позбавлення від запаху можна, використовуючи домашній спосіб, суть якого полягає у вживанні порції білкової їжі. Наприклад, добре підійдуть омлет або яєчня, нежирне м'ясо, боби, сир. Справа в тому, що білок складається з амінокислот, які допоможуть вашій печінці легше і швидше впоратися з напливом спиртного. Також в їжу можна додати перець чилі, гірчицю і інші, адже вживання пряної їжі — досить хороший і ефективний спосіб прискорити процес травлення, а разом з ним і обмін речовин.

Як позбутися від перегару і чи можна: що потрібно знати - фото 4


Аптечні препарати

Крім іншого, в боротьбі з ароматною помстою печінки хороші також аптечні препарати на основі бурштинової кислоти. Сама по собі бурштинова кислота здатна до нормалізації енергетичного обміну (простіше кажучи — метаболізму), що дуже важливо в спробах позбутися перегару. Також завдяки препаратам на основі цієї речовини можна домогтися підвищення захисної функції печінки і стимулювати її до убивчого впливу на токсини.

Уникнути не вдасться

У загальному і цілому, якщо у вас намічається корпоратив, тусовка з друзями або вечір, повний самотності (всі варіанти читати: алкотренінг), запам'ятайте дві речі. Перша: перегару на ранок немає у того, хто не пив. Друга: якщо ви все ж вирішили перевірити свою печінку на витривалість, будьте готові з ранку вирішувати проблему під назвою "як усунути перегар". Однак майте на увазі, що жоден народний метод по типу пиття води з лимоном і медом, жування кавових зерен і / або листя м'яти або шалені спроби санування ротової порожнини по десятому колу не допоможе вам позбутися від шаленого фетора зранку. В такому випадку, вся ваша надія лише на потужний метаболізм, невичерпні запаси води і десяток яєць в холодильнику.

 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини