Головна Новини Здоров'я наше тіло Як подолати панічну атаку та заспокоїтися: ТОП-3 поради
commentss НОВИНИ Всі новини

Як подолати панічну атаку та заспокоїтися: ТОП-3 поради

Три вдалих поради, як подолати панічну атаку

17 вересня 2024, 17:55
Поділіться публікацією:

Панічні атаки можуть бути раптовими та непереборними. Які техніки допоможуть полегшити симптоми панічної атаки, розповідає портал “Коментарі”.

Як подолати панічну атаку та заспокоїтися: ТОП-3 поради

Люди не завжди можуть передбачити панічні атаки, однак варто знати, що робити у випадку їх появи. 

Про напад панічної атаки можуть свідчити фізичні та емоційні симптоми, зокрема: пітливість, прискорене дихання, прискорене серцебиття, почуття страху і тривоги, інтенсивне та повторюване занепокоєння, відчуття наближення загибелі.

Варто добре усвідомили і тримати в пам'яті, що панічна атака мине і не завдасть фізичної шкоди. Панічні атаки, як правило, досягають піку протягом 10 хвилин після їх початку, а потім симптоми починають слабшати.

Що потрібно робити при панічній атаці: 

  • Зробіть глибокий вдих. Напади паніки можуть викликати прискорене дихання та стиснення в грудях, що робить дихання поверхневим. Поверхневе дихання може погіршити відчуття тривоги та напруги. Глибоко вдихніть животом, повільно й рівномірно наповнюючи легені, рахуючи до чотирьох як на вдиху, так і на видиху.

  • Знайдіть спокійне місце. Деякі люди можуть помітити, що певні зображення та звуки посилюють панічні атаки. Якщо можливо, спробуйте знайти більш спокійне місце. Сидіння в тихому місці може створити комфортний простір і може полегшити зосередження на диханні та інших стратегіях подолання.

  • Повторюйте мантру. Мантра — це слово, фраза чи звук, які можуть допомогти зосередитися та надати сили. Внутрішнє повторення мантри може допомогти зменшити відчуття тривоги, стресу та паніки, фізична реакція може сповільнитися, що дозволить людині регулювати дихання та розслабити м’язи.

Якщо у вас виникають часті панічні атаки, то варто навчитися керувати тривогою. 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини