Головна Новини Здоров'я наше тіло Як по шкірі обличчя визначити підвищений рівень холестерину
commentss НОВИНИ Всі новини

Як по шкірі обличчя визначити підвищений рівень холестерину

Фахівці розповіли про те, що високий рівень холестерину може дати себе знати специфічними висипаннями на поверхні шкіри

17 січня 2022, 11:25
Поділіться публікацією:

Одним із важливих показників здоров'я людини є рівень холестерину. Якщо його підвищено, варто звернутися до фахівця, з'ясувати причину і пропити курс ліків для його нормалізації. А визначити, що в організмі цей показник перевищує норму, можна навіть по шкірі обличчя.

Як по шкірі обличчя визначити підвищений рівень холестерину

Як по шкірі обличчя визначити підвищений рівень холестерину (фото з відкритих джерел)

Експерти зазначили, що високий холестерин характеризується високим рівнем ліпідів, які циркулюють у крові. Ці молекули поступово відкладаються в стінках артерій, що призводить до утворення бляшок, які зупиняють кровообіг. В результаті серце та мозок недоотримують кисень.

На початкових стадіях можна важко виявити високий рівень холестерину через відсутність симптомів. Таким чином, регулярна перевірка за допомогою аналізів крові та консультацій із лікарем дає найкращі шанси виявити проблему. Однак деякі ознаки все ж таки з'являються, в тому числі й на обличчі.

Якщо ви помітили, що на обличчі обвисли м'язи, це може бути ознакою обмеженого кровообігу через блокування судин.

Лікар Катарини Сванберг розповіла, що визначити високий рівень холестерину в крові ще можна за шкірними наростами, ксантомами. Але це може бути ознакою точного діагнозу. У таких випадках потрібно здати аналіз крові та сходити до фахівця на обстеження.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що апельсиновий сік — багате джерело вітаміну С, фолієвої кислоти та флавоноїдів. Вчені з'ясували, що напій може позитивно впливати на рівень холестерину в крові. Занадто велика кількість холестерину може призвести до серцевих захворювань та інших ускладнень зі здоров'ям.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини