Головна Новини Здоров'я наше тіло Як перенести сильну спеку: важливі поради
commentss НОВИНИ Всі новини

Як перенести сильну спеку: важливі поради

Фахівці надали декілька простих, але ефективних порад, які допоможуть уберегтися від екстремальної спеки влітку

27 червня 2020, 16:43 comments1734
Поділіться публікацією:

Літо набирає обертів, а з ним і спекотна погода. Як уберегтися від екстремальної спеки та зберегти добре самопочуття, розповіли в Telegram-каналі Центру громадського здоров’я України (ЦГЗ).

Як перенести сильну спеку: важливі поради

​​Насамперед фахівці радять перебувати якомога менше на сонці – особливо в період з 11:00 до 16:00. Щоби тіло могло відновитися, слід шукати прохолоду й тінь. А найкращий варіант – залишатися у приміщенні, бажано з кондиціонером. Якщо такої можливості немає, то зайдіть до кондиційованих громадських приміщень. Адже навіть кілька годин в охолодженому приміщенні допоможуть тілу адаптуватися до спеки на вулиці.

У ЦЗГ закликають обережно поставитися до засмаги. Не забувайте наносити сонцезахисні креми за 30 хвилин до виходу надвір. Порада є важливою, адже засмага може значно уповільнити здатність шкіри вивільняти надлишок тепла – це викликає зневоднення організму.

Пам’ятайте, що біля водойм і на пляжі отримати опіки найлегше. Тому фахівці рекомендують обирати для прогулянок легкий, вільний одяг світлих кольорів, бажано з довгим рукавом. Крім того, не забудьте вдягти сонцезахисні окуляри і крислатий капелюх, щоби затінити обличчя, вуха та шию. А от відвідування соляріїв у спеку краще відмінити.

Ще одне важливе правило – пити більше води. У ЦЗГ пояснили, що підтримувати водний баланс треба незалежно від того, наскільки ви активні. Для цього слід постійно пити маленькими порціями, а не чекати відчуття спраги. Однак, зазначається у повідомленні, обов’язково слід уточнити у вашого лікаря, яку норму води можна пити у спеку, якщо є якісь протипоказання за станом здоров’я.

Також рекомендується не вживати рідини, що містять кофеїн, алкоголь чи багато цукру – це фактично призводить до втрати більшої кількості рідини.

Вдома намагайтеся щонайменше використовувати кухонну плиту і духову шафу, підтримуючи прохолоднішу температуру в приміщенні. Щодо харчування, то уникайте гарячої та важкої (жирної) їжі, адже вона зумовлює додаткове теплове навантаження для вашого тіла.

Крім того, під час спекотної пори радять зменшити інтенсивність фізичних вправ.

Наостанок закликають не залишати немовлят, старших дітей і домашніх тварин у припаркованому автомобілі, навіть з відкритими вікнами.

Раніше "Коментарі" розповіли, як зменшити пітливість у спекотну погоду.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини