Головна Новини Здоров'я наше тіло Як нестача заліза пов'язана з анемією у дітей
commentss НОВИНИ Всі новини

Як нестача заліза пов'язана з анемією у дітей

Недостатнє вироблення гемоглобіну, яке виникає через нестачу заліза в раціоні харчування дитини, є основною причиною виникнення анемії

11 січня 2021, 16:40
Поділіться публікацією:

Анемія (недокрів'я) найчастіше викликана недостатністю заліза в організмі. Якщо у дитини анемія, вона може виглядати блідою та втомленою — в такому разі не слід відкладати візит до педіатра. 

Як нестача заліза пов'язана з анемією у дітей

Дівчинка з яблуком. Фото: ru.best-wallpaper.net

Причини виникнення анемії

Найчастіше анемія виникає як наслідок низького рівня гемоглобіну в крові. Існують три основні причини виникнення анемії:

·          недостатнє вироблення гемоглобіну — часто через недостатню кількість заліза в раціоні харчування дитини;

·          мала кількість еритроцитів, що виробляються кістковим мозком;

·          гине дуже багато червоних кров'яних клітин — це стан відомий як гемоліз.

Кожна дитина потребує залізо, оскільки цей мікроелемент допомагає продукувати гемоглобін. Протягом перших 4-6 місяців життя малюк використовує запас заліза, який зберігається в його організмі з утроби матері. Він також отримує залізо разом із грудним молоком і / або дитячою сумішшю. Це означає, що дефіцит заліза рідко буває проблемою на ранній стадії життя дитини.

Коли запаси заліза витрачені, малюкові необхідно почати їсти їжу, яка містить цей мікроелемент. Тому, коли ви вводите тверду їжу в раціон харчування малюка, найкраще починати та завжди включати продукти з високим вмістом заліза. Прикладами є рисові пластівці для малюків, приготовані овочі, фарш або курка, варена риба, тофу, горох, квасоля і сочевиця.

Симптоми анемії

Якщо у малюка виникає залізодефіцитна анемія, він може виглядати дуже блідим, швидко втомлюватися. Малюк може бути примхливим і важкокерованим. Старші діти відчувають сильну втому, поганий апетит, їм важко зосередитися в школі під час уроків.

Лікування анемії

Якщо анемія малюка викликана недостатньою кількістю заліза в організмі, додавання багатих залізом продуктів в раціон харчування може допомогти усунути цю проблему. Дитині можуть також знадобитися добавки заліза (таблетки або сироп), щоб повернути рівень заліза в норму.

Раніше "Коментарі" повідомляли, що лікарі назвали найкорисніші продукти для дітей



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://www.parents.com/
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини