Головна Новини Здоров'я наше тіло Як не захворіти після водохресного купання: поради лікаря
commentss НОВИНИ Всі новини

Як не захворіти після водохресного купання: поради лікаря

Перед купанням варто підготувати свій організм

18 січня 2021, 11:55
Поділіться публікацією:

У ніч на вівторок, 19 січня, православні християни відзначають свято Хрещення Господнього. І традиційно в цей день проходять купання в ополонці. Якщо ви хочете зануритися і не захворіти, тоді варто дотримуватися кількох порад.

Як не захворіти після водохресного купання: поради лікаря

як не захворіти після купання в ополонці (фото з відкритих джерел)

Лікар-кардіолог Лілія Кириліна розповіла, що перш ніж зайти в воду потрібно змочити нею руки, обличчя, лікті, живіт і спину, а потім тільки зануритися повністю. Людині, яка вперше буде купатися в ополонці не варто перебувати в холодній воді понад 20 секунд. Вважається, що під час купання потрібно зануритися у воду з головою три рази, але лікар не радить цього робити, тому що крижана вода може викликати холодовий шок.

Крім того, занадто різке занурення може спровокувати стрибок тиску і пульсу, а надто повільне — озноб. В такому випадку, потрібно знайти "золоту середину", а значить спершу дати організму звикнути, змочивши спочатку перераховані вище частини тіла.

Лікар рекомендує взяти з собою на купання змінний одяг, взуття, шапку і кілька махрових рушників. І найкраще, якщо одяг буде вільним, щоб його можна було легко одягти, без різних шнурівок, застібок і ґудзиків. Також підготуйте термос з гарячим чаєм, який допоможе швидше зігрітися.

Але запам'ятайте, що ні перед купанням, ні після нього, не варто вживати алкогольні напої, тому що вони створюють лише ілюзію тепла, а в підсумку лише підвищують ризик переохолодження організму.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що лікар-терапевт Людмила Лапа розповіла, яким людям не варто купатися в ополонці, щоб не нашкодити здоров'ю.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини