Головна Новини Здоров'я наше тіло Як нарешті виспатися: чотири ефективні поради
commentss НОВИНИ Всі новини

Як нарешті виспатися: чотири ефективні поради

Експерти поділилися декількома ефективними порадами, які повинні допомогти людям, які страждають на порушення сну

24 грудня 2021, 22:00
Поділіться публікацією:

Багато людей, особливо ті, хто проживає в мегаполісах, страждають на безсоння та інші порушення сну. Чи можна якось із ними впоратися? Експерти поділилися кількома ефективними порадами.

Як нарешті виспатися: чотири ефективні поради

Що робити, якщо не виходить виспатися / Фото: Pexels

Жодних гаджетів

Просте й очевидне правило, яке багато хто, на жаль, ігнорує. Вчені кажуть, що за годину-дві до сну бажано відмовитися від гаджетів, тому що вони порушують вироблення кортизолу та мелатоніну в організмі. Краще почитайте перед сном книгу.

Не відсипайтеся у вихідні

Виспатися у вихідні – що може бути краще? Але психологи не рекомендують "досипати" свої ранні підйоми, тому що зайві години сну у вихідні не допоможуть організму відновити сили, але можуть призвести до порушення обміну речовин.

Основне завдання — сон

Якщо ви хочете нормалізувати свій сон, то поставте це пріоритетним завданням. Не потрібно займати необхідний для сну час іншими активностями, тільки перебудова режиму може допомогти налагодити якісний сон і привести в порядок психологічний стан.

Відведіть думкам додатковий час

Багато людей не можуть вночі швидко заснути через великий потік думок, зокрема тривожних. У таких випадках виділіть їм годину або півгодини перед сном, щоб ви могли все обміркувати або навіть з кимось порадитися. Після цього ви помітите, що тривога чи занепокоєння з якогось питання швидко відступлять.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що шум – одна з головних перешкод для гарного нічного сну. Що підтверджує професор Нілонг Вяс. Що з цим можна вдіяти? За словами лікаря, потрібно додати до спальні кілька речей – м'які меблі, килимки та щільні штори.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини