Головна Новини Здоров'я наше тіло Як часто потрібно міняти гребінець, зубні щітки і рушники
commentss НОВИНИ Всі новини

Як часто потрібно міняти гребінець, зубні щітки і рушники

Предмети особистої гігієни повинні бути максимально чистими

23 березня 2021, 13:35
Поділіться публікацією:

До своєї особистої гігієни потрібно ставитися вкрай дбайливо, тому не забувайте періодично міняти гігієнічні приналежності, щоб вони були чистими й не шкодили вашому здоров'ю і зовнішньому вигляду.

Як часто потрібно міняти гребінець, зубні щітки і рушники

Предмети особистої гігієни (фото з відкритих джерел)

Гребінець

В середньому дерматологи радять міняти гребінець для волосся не рідше ніж раз на півроку або рік, все залежить від її якості, матеріалу, з якого він зроблений і кількості використання. Але не забувайте його чистити, хоча б один раз в тиждень.

Зубна щітка

Експерти рекомендують міняти зубну щітку раз у 2-3 місяці (у міру зношування щетини). Але дітям і людям, у яких є захворювання порожнини рота робити це потрібно ще частіше. Найкраще проконсультуватися з фахівцем.

Мочалка

Дерматологи зовсім радять відмовитися від цього предмета особистої гігієни, оскільки мочалки є ідеальним середовищем для розмноження бактерій. Але, якщо ви без губки ніяк, тоді не забувайте міняти її раз у 2 місяці й регулярно за нею доглядати (сушити, прати).

Постільна білизна

На ліжку залишається наш піт, відмерлі клітини шкіри, волоски, які залучають пилових кліщів, тому не лінуйтеся міняти білизну хоча б раз на тиждень.

Банні рушники

Фахівці рекомендують прати рушники після кожних 3-4 застосувань, тому що на них залишаються відмерлі клітини й представники мікрофлори шкіри, які в умовах підвищеної вологості поширюються дуже швидко.

Рушник для рук

Оскільки рушники для рук використовуються частіше і великою кількістю людей, ніж лазневі, то і міняти їх варто як мінімум раз в пару днів (щодня у великих сім'ях) або ж користуватися паперовими.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, які помилки особистої гігієни робить більшість людей.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини