Рубрики
МЕНЮ
Клименко Елена
Вчені Орхуського університету в Данії провели масштабне дослідження, щоб оцінити, як регулярне вживання вівсянки впливає на здоров’я людини. Результати показали, що постійне вживання цього продукту може знизити ризик інсульту на 5% завдяки його здатності знижувати рівень холестерину в крові, що позитивно впливає на серцево-судинну систему.
Фото: з відкритих джерел
Дослідження тривало 13 років і включало 55 тисяч учасників старше 55 років, які не мали інсульту в анамнезі. Усі респонденти були розділені на дві групи: одна вживала вівсянку на сніданок хоча б раз на тиждень, а інша дотримувалась звичного способу життя без особливих змін у раціоні. За цей час виявилось, що у групи, яка регулярно їла вівсянку, ризик інсульту зменшився на 5% порівняно з іншими учасниками.
Вівсянка допомагає знизити рівень холестерину, а також забезпечує організм необхідними вітамінами та мінералами, що позитивно впливає на загальний стан здоров’я. Однак, вчені наголошують, що для досягнення максимального ефекту важливо поєднувати правильне харчування з фізичною активністю. Регулярні фізичні вправи підсилюють позитивний вплив здорової їжі, а також сприяють підтриманню гарної форми та довголіття.
Не менш важливою є відмова від шкідливих звичок, таких як куріння чи зловживання алкоголем, оскільки вони можуть значно знизити ефективність здорового способу життя. Дотримання простих рекомендацій лікарів допоможе зберегти здоров'я на довгі роки.
Раніше "Коментарі" вже писали, що зелений чай виявився одним із найкорисніших напоїв для профілактики інсульту Його регулярне вживання може знизити ризик цієї небезпечної недуги на 20-30 відсотків згідно з дослідженнями опублікованими в журналі Stroke. У цьому напої містяться унікальні активні компоненти які позитивно впливають на стан серцево-судинної системи.
Новини