Головна Новини Здоров'я наше тіло Постійну втому назвали симптомом небезпечного захворювання
commentss НОВИНИ Всі новини

Постійну втому назвали симптомом небезпечного захворювання

Постійна втома є тривожним «дзвіночком»

23 грудня 2020, 10:55
Поділіться публікацією:

Вчені рекомендують періодично стежити за рівнем глюкози у своїй крові, особливо людям старшого віку. Контроль цього показника допоможе уникнути серйозних проблем зі здоров'ям. За словами експертів, одним з тривожних дзвіночків є постійна втома і млявість.

Постійну втому назвали симптомом небезпечного захворювання

Вчені відзначають, що підвищення рівня цукру в крові може привести до різних захворювань, зокрема цукрового діабету, який серйозно ускладнює життя. Протягом тривалого часу можна навіть не підозрювати про захворювання, живучи з підвищеним рівнем глюкози в крові. Але без належного лікування це призводить до розвитку ускладнень діабету.

Вчені з незалежного інституту якості та ефективності в охороні здоров'я провели дослідження, в ході якого з'ясували, що одним із симптомів підвищеного рівня глюкози в крові є апатія. Вона проявляється в тяжкому стані млявості, слабкості, байдужості, відсутності сил і мотивації. Апатія може сприяти тому, що у людей розвивається психічні розлади, до речі, депресія серед хворих на діабет зустрічається у 24-26% випадків, і це поєднання погіршує життєвий прогноз.

Крім цього, експерти рекомендують звернути увагу на наступні ознаки: нудоту, запаморочення, часті позиви в туалет, сильну спрагу, раптову втрату ваги.

Нагадаємо, нещодавно вчені з'ясували, що надмірне потовиділення, без видимої причини, може свідчити про хворобу Паркінсона в майбутньому.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що лупа — поширена і дискомфортна проблема, яка, за словами британських дослідників, може виявитися симптомом небезпечного захворювання.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини