Головна Новини Здоров'я наше тіло Небезпека альтернативної медицини: синя шкіра Пола Карасона - урок для всіх
commentss НОВИНИ Всі новини

Небезпека альтернативної медицини: синя шкіра Пола Карасона - урок для всіх

Побічний ефект "чудодійних" ліків альтернативної медицини перетворив Пола Карасона на "синього чоловіка".

14 серпня 2024, 17:20 comments1235
Поділіться публікацією:
Автор:
avatar

Slava Kot

Американець Пол Карасон народився світлошкірим хлопчиком з ластовинням та рудувато-світлим волоссям. З часом його шкіра почала змінювати колір та ставати світло сірою, а згодом мала синьо-фіолетовий відтінок. Причиною цього стала аргірія – відкладення сполук срібла в шкірі, які Пол Карасон приймав як лікувальний засіб альтернативної медицини.

Небезпека альтернативної медицини: синя шкіра Пола Карасона - урок для всіх

Синій чоловік Пол Карасон. Фото з відкритих джерел

Пол Карасон народився у Каліфорнії в 1950 році. Він страждав від серйозної форми дерматиту, кислотного рефлюксу, запалення носових пазух, і, за його словами, жоден із традиційних методів лікування не приносив йому полегшення. 

У 1990-х роках у пошуках порятунку Пол почав використовувати саморобну мікстуру з колоїдного срібла — популярний на той час альтернативний засіб медицини, який нібито міг лікувати безліч хвороб, зокрема інфекції, шкірні захворювання та навіть рак. 

Лікарі не схвалюють цей метод, оскільки прийом або нанесення колоїдного срібла на шкіру може спричинити серйозні побічні ефекти. Так сталось і з Полом, який без нагляду фахівців вживав колоїдне срібло впродовж 10 років. Пол виявив несподіваний ефект: його шкіра поступово набула синьо-сірого відтінку. Цей стан, відомий як аргірія, є незворотним і викликається накопиченням срібла в тканинах організму.

Небезпека альтернативної медицини: синя шкіра Пола Карасона - урок для всіх - фото 2

Пол Карасон на до того, як почав приймати колоїдне срібло та після

У 2008 році Карасон з’явився на ранковому шоу "Today" після чого здобув шалену популярність. Його називали "синім чоловіком" або "татом смурфом". Пол в ефірі розповів, що після колоїдного срібла у нього зникли всі захворювання, тому він продовжив приймати саморобний розчин щодня для профілактики.

Карасон половину життя уникав спілкування через запалення шкіри, однак після лікування альтернативними засобами медицини він почав уникати публічності через неприродний відтінок шкіри. Хоча Пол з'явився в ЗМІ, щоб розповісти свою історію, він не міг змиритися зі своєю зовнішністю та став відлюдником.

У 2012 році Пол втратив дім борючись із захворюванням серця та раком простати, а згодом опинився у притулку для бездомних. У вересні 2013 році "синій чоловік" помер від серцевого нападу у віці 62 років. Карасон продовжував використовувати колоїдне срібло до самої смерті.

Його історія нагадує про небезпеку самолікування та важливість консультування з медичними фахівцями перед використанням будь-яких нетрадиційних методів. Крім того, випадок Карасона є прикладом того, як неправильне застосування "чудодійних" засобів може призвести до незворотних наслідків і погіршити якість життя.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв про Пола Александера — людину, яка 70 років прожила у "залізних легенях".

Також "Коментарі" писали про курйозний випадок, який шокував лікарів. Медики витягнули з тіла чоловіка 60-сантиметрового вугра.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини