Головна Новини Здоров'я наше тіло Відновити смак і нюх після COVID-19 можна за допомогою спеціальних тренувань - дослідження
commentss НОВИНИ Всі новини

Відновити смак і нюх після COVID-19 можна за допомогою спеціальних тренувань - дослідження

На думку британських вчених, ці вправи допоможуть повернути найважливіші відчуття

2 грудня 2020, 16:54
Поділіться публікацією:

Британські вчені запевняють, що повернути смак і нюх після коронавірусної інфекції можна за допомогою певних тренувань. Експерти з університету Східної Англії розповіли, що саме допоможе відновити найважливіші відчуття.

Відновити смак і нюх після COVID-19 можна за допомогою спеціальних тренувань - дослідження

ФОТО: З відкритих джерел

Для цього вчені пояснили, що таке паросмія. Це симптом, коли люди відчувають неприємні або навіть нудотні запахи замість тих, які повинні. Наприклад, лимон може пахнути гнилими овочами, а, наприклад, шоколад бензином або ацетоном. Цей симптом дуже часто асоціюють з порушеннями запахів в результаті коронавірусу. Однак, він також може з'являтися через інші інфекції або серйозні травми голови.

Для відновлення нюху і смаку експерти радять виконувати наступне: потрібно нюхати, як мінімум, чотири різних запахи двічі на день протягом декількох місяців. Це так зване тренування, яке націлена на відновлення нейропластичності — здатності нашого мозку реорганізуватися, щоб компенсувати певну травму.

До слова, втрата смаку та нюху є одним з найбільш поширених симптомів коронавірусної інфекції, якою на сьогодні в цілому захворіли 758 264 особи.

Раніше "Коментарі" розповідали, що Путін назвав дату масової вакцинації росіян від коронавірусу. Президент РФ доручив наступного тижня почати масову вакцинацію в Росії. Повідомляється, що в першу чергу почнуть робити щеплення соціально чутливій категорії, зокрема, лікарям і вчителям. Використовуватися буде вакцина російського виробництва "Супутник V". За словами Путіна, до кінця цього тижня буде вироблено понад 2 млн доз російського препарату.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини