Головна Новини Здоров'я наше тіло Вчені закликають пити пиво щодня: яка від цього користь
commentss НОВИНИ Всі новини

Вчені закликають пити пиво щодня: яка від цього користь

Щодня, але не більше 500 мілілітрів, інакше замість користі можна отримати пивний живіт і купу проблем зі здоров’ям

9 липня 2023, 08:10 comments9870
Поділіться публікацією:

Вчені закликають пити пиво щодня: яка  від цього користь

Світле пиво корисніше, ніж темне (фото з відкритих джерел)

Келих холодного пива, який тамує спрагу,  ідеальна літня картина для деяких чоловіків. Навіть попри те, що лікарі не втомлюються повторювати: цей напій завдає організму шкоди. Але тепер медикам є що сказати й на його захист, оскільки пиво впливає на міцність кісток.

Власне, за якість кісток впливає кремній, якого, на думку вчених з Каліфорнійського університету, в пиві дуже багато. Він міститься в шишках хмелю і ячменю і являється основним будівельним матеріалом для кісткової тканини.

Про позитивний вплив пива на кістки свідчить дослідження іспанських науковців, в якому взяли участь 1400 жінок без проблем зі здоровям, середній вік яких – 48 років. Частина з них була байдужою до пінного напою, інша частина полюбляла перехилити келих. Коли у всіх з допомогою ультразвуку просканували руки, виявилось, що в дам,  які пють пиво, кістки набагато щільніші, а отже міцніші.

Вчені не випадково зосередилися на руках. Саме на їх кістках з’являються перші ознаки остеопорозу – неприємної хвороби, яка приходить з віком і робить кісткову тканину надзвичайно ламкою (у тому числі зубну емаль, яка руйнується, та опорно-руховий апарат). Завдяки високому вмісту кремнію в пиві кістяк зміцнюється. А ще, як виявилось, цей напій може впливати на відновлення пошкоджених ділянок суглобів – за рахунок великої кількості колагену в ячмені робить їх більш еластичними.

Фахівці з Берлінського університету теж дотримуються думки, що пиво – ефективний засіб для профілактики остеопорозу (щоправда, не всі його сорти – світлі корисніші). І що для жінок воно, як не дивно, корисніше, ніж для чоловіків.

Але  наголошують, що надзвичайно важливо знати міру: 500 мілілітрів цього слабоалкогольного напою на добу благотворно впливають на кісткову тканину, а більша "доза" пива і, відповідно, кремнію, навпаки збільшує ризик переломів. Не кажучи вже про те, що у пів літровому келиху пива міститься близько 50 мілілітрів спирту, а у двохлітровій пляшці – стакан… Не дивно, що солідна порція здатна затуманити розум.

Раніше "Коментарі" писали про чоловіка, який оселився в літаку у лісі

А також про дивака, який одружився з крокодилом

 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини