Головна Новини Здоров'я наше тіло Вчені з'ясували, як місяць народження впливає на здоров'я
commentss НОВИНИ Всі новини

Вчені з'ясували, як місяць народження впливає на здоров'я

Виявлено зв'язок між місяцем народження і захворюваннями

3 березня 2021, 10:25 comments1171
Поділіться публікацією:

Вчені провели кілька досліджень і прийшли до висновку, що місяць народження людини здатний впливати на її здоров'я і визначати схильність до тих чи інших захворювань.

Вчені з'ясували, як місяць народження впливає на здоров'я

Як місяць народження впливає на здоров'я людини / Фото: Depositphotos

Експерти відзначили, що на формуванні плоду в утробі матері впливає безліч факторів: харчування, температура повітря, сезонні віруси, велика кількість сонячного ультрафіолету або ж нестача вітаміну D. Все це відбивається на його стан здоров'я в майбутньому. Проаналізувавши десятки досліджень вчені прийшли до таких висновків:

Весна

Люди, народжені в весняні місяці, мають найвищі показники гіпертимії (стійкий піднесений настрій). Вони дуже активні, доброзичливі оптимісти, тому кожне своє падіння розглядають, як прелюдію до чергового зльоту. Але при цьому, через сезонні зміни та коливання рівня вітаміну D у "весняних" дітей в майбутньому може виникнути аритмія.

Літо

У тих, хто народився влітку, дуже мінливий настрій, по-науковому це називається циклотимія. Через це літні іменинники частіше страждають депресією і тривожністю, але при цьому вони більш здорові, ніж малюки, які народилися в зимовий період. Це пов'язано з тим, що на останніх місяцях вагітності вони отримували велику кількість сонячного світла.

Осінь

Осіннім дітям, народженим на піку продуктового достатку, пощастило: у них також сприятливі світлові умови, вони також рідше страждають біполярними розладами. Їх проблема — схильність до дратівливості.

Зима

Американські дослідники вважають, що діти, народжені взимку, більше схильні до простудних захворювань, депресії та бронхіальної астми. Вся річ у тому, що взимку, формуючись в утробі матері, вони мало перебували на сонці, тому їх організм відчуває нестачу вітаміну D, який потрібен для формування кісткової системи та зміцнення імунітету.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, в які місяці народжуються довгожителі.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини