Головна Новини Здоров'я наше тіло Вчені з'ясували, як брехня впливає на наше здоров'я
commentss НОВИНИ Всі новини

Вчені з'ясували, як брехня впливає на наше здоров'я

Американські дослідники з'ясували, як брехня (навіть безневинна) впливає на психологічне та фізичне здоров'я людини

31 грудня 2021, 12:00
Поділіться публікацією:

Брехня є невід'ємною складовою людського існування. Але мало хто замислюється над тим, як вона позначається на нашому фізичному та психологічному стані.

Вчені з'ясували, як брехня впливає на наше здоров'я

Як брехня впливає на наше здоров'я / Фото: contabilidade-financeira.com

Американські вчені в ході дослідження з'ясували, що у людей, які регулярно говорять неправду, ризик серцевих захворювань на 30% вищий, ніж в інших.

В іншому дослідженні вчені визначили, що у брехунів можуть з'явитися головні болі та погіршитися самопочуття. Фахівці з Університету Нотр-Дам (США) щотижня перевіряли сотню людей на детекторі брехні. Важливою умовою було те, що половині учасників дозволялося іноді говорити брехню.

З'ясувалося, що учасники, у яких прилад жодного разу не сумнівався, за підсумками демонстрували значно кращий стан здоров'я. Ті, хто говорив тільки правду,  втратили головний біль й відчували менше стресу і краще спали.

Але це ще не все. Вчені попереджають, що є ще небезпечніші захворювання, які можуть виникати у тих, хто часто бреше.

"Дослідження пов'язують брехню з підвищеним ризиком раку, ожиріння, депресії, залежності від азартних ігор", — попереджає доктор філософії Дейдра Лі Фіцджеральд.

Нагадаємо, що згідно з новим дослідженням, одружені люди менше схильні до ризику старечого недоумства. При цьому шлюб захищає краще ніж спільне проживання. 14-річне дослідження показало, що у розлучених людей шанси на зниження розумових здібностей більш ніж удвічі вищі, ніж в одружених.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що комп'ютерні ігри можуть бути корисними для людини.

Читайте також про "золоті" правила здорового життя.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Гольберт Артур Ефимович

31 грудня 2021, 12:17

Истина и ложь В чертогах истины нет места лжи - Пусть, истина от этого лишь чище... Когда душа порыва ищет, У искренности страсти одолжи. Витражи Осколки доброты и лжи В мозгу рождают витражи, А связок горловых тяжи Благословляют их на жизнь. Ты разве любишь, коль даешь Предобродетельную ложь?..


Новини