Головна Новини Здоров'я наше тіло Вчені з'ясували, що між курінням і місцем проживання є взаємозв'язок
commentss НОВИНИ Всі новини

Вчені з'ясували, що між курінням і місцем проживання є взаємозв'язок

Фахівці виявили дивну закономірність

6 листопада 2020, 14:42
Поділіться публікацією:

Вченим вдалося з'ясувати, що відсоток курців значно нижче в районах, де є багато зелених насаджень. Результати своєї роботи вони опублікували в журналі Social Science & Medicine.

Вчені з'ясували, що між курінням і місцем проживання є взаємозв'язок

Між курінням і місцем проживання є взаємозв'язок. Фото: unsplash

Так, фахівці з Великобританії і Австрії детально вивчили особисту інформацію про 8000 тисяч дорослих англійців: вони врахували їх звички, місце проживання та стан здоров'я. 19 відсотків людей чесно зізналися, що щодня курять, а 45 відсотків — кинули палити. Коли ж експерти визначили всі фактори, які пов'язані з курінням, то встановили цікавий взаємозв'язок: люди палять набагато рідше, якщо живуть в зелених районах.

Згідно з цим дослідженням, в зелених районах живе менш як 20 відсотків курців. А навіть ті, хто курять, мають на 12 відсотків вище шанс кинути цю згубну звичку, живучи в районі з безліччю зелені.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, вчені розповіли, що небезпечніше: куріння або сидяча робота. Дослідники провели експеримент, в якому брали участь понад 122 тисячі пацієнтів. Вони проходили тести на біговій доріжці в клініці Клівленда протягом 23 років. Метою було дізнатися, як фізичні вправи впливають на загальну смертність.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини