Головна Новини Здоров'я наше тіло Вчені з'ясували, наскільки спорт здатний продовжити життя
commentss НОВИНИ Всі новини

Вчені з'ясували, наскільки спорт здатний продовжити життя

Вчені з'ясували, що фізична активність уповільнює епігенетичне старіння, продовжує життя та покращує його якість

27 січня 2022, 09:25
Поділіться публікацією:

Заняття спортом покращують як фізичне, так і психологічне здоров'я людини, підвищуючи якість життя та благополуччя. Нещодавно дослідники провели експеримент, щоб дізнатись, наскільки за допомогою спорту можна продовжити своє життя.

Вчені з'ясували, наскільки спорт здатний продовжити життя

Наскільки спорт здатний продовжити життя (фото з відкритих джерел)

Як повідомляється на сайті Університету Арканзасу (США) регулярна фізична активність підвищує міцність кісткової системи, витривалість, сприяє профілактиці серцево-судинних захворювань, запобігає гіпертонії та покращує обмінні процеси в організмі.

Дослідники провели експеримент на моделях літніх гризунів, які наближалися до кінця своєї природної тривалості життя віком 22 місяці. Їх поділили на дві групи. Першу забезпечили можливістю бігу, поставивши колесо з додатковою вагою (для набору м'язової маси), а друга вела малорухливий спосіб життя.

Експеримент, який тривав два місяці, показав, що помірні фізичні навантаження допомагали омолодити організм на клітинному рівні. За даними фахівців, спорт може збільшити тривалість життя приблизно на 10%.

На наступних етапах вчені хочуть з'ясувати наслідки епігенетичних змін на функції м'язів та їх вплив на системи організму відповідно.

Нагадаємо, що фітнес — крута ідея, якщо ви хочете схуднути й довести своє тіло до ладу, а можливості піти до зали з тих чи інших причин у вас немає. Розповідаємо, як почати займатися спортом та не закинути справу на півдорозі.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що жінки хочуть бездоганно виглядати, мати підтягнуту струнку фігуру та здоровий зовнішній вигляд. Яким спортом зайнятися дівчині, щоб покращити тіло та не нашкодити здоров'ю?



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини