Головна Новини Здоров'я наше тіло Вчені: якщо каструвати чоловіків, то вони житимуть довше
commentss НОВИНИ Всі новини

Вчені: якщо каструвати чоловіків, то вони житимуть довше

Кастрація чоловіків може подовжити їх життя. Про це свідчать дослідження вчених щодо чоловіків, які втратили яєчка.

4 червня 2024, 18:00 comments1755
Поділіться публікацією:
Автор:
avatar

Slava Kot

Вчені виявили, що чоловіки та інші ссавці живуть довше, якщо їх каструвати. Про це свідчать дані дослідників, які проаналізували корейських євнухів, а також американських чоловіків, яких у 20 столітті лікували від божевілля кастрацією.

Вчені: якщо каструвати чоловіків, то вони житимуть довше

Чоловіки живуть довше, якщо їх каструвати. Фото з відкритих джерел

Дослідниця з Колумбійського університету в галузі еволюції Кет Бохеннон під час виступу на Hay Festival розповіла про несподіваний спосіб, як чоловіки можуть подовжити собі життя. 

За її словами чоловіки століттями мандрували у пошуках розгадки довголіття, проте не здогадувались, що постійно з собою носили "маленькі горішки смерті", які відбирали ц них роки. Бохеннон стверджує, що орхіектомія або кастрація може додати чоловікам кілька років.

Вчена пояснює, що її висновки ґрунтуються на дослідженнях щодо американських чоловіків середини 20 століття, які були кастровані через психічні захворювання, а також результатах спостереження за корейськими євнухами. Дослідження опубліковане в Current Biology вказує, що євнухи жили на майже 17 років довше, ніж ті чоловіки, які не були кастровані.

"Чому це відбувається? Чому так багато чоловіків контрабандою носять два маленьких горішки смерті? Я боюся, що ми насправді не знаємо. Тут є багато роботи для хороших досліджень", — говорить Кет Бохеннон.

Дослідниця припускає, що вплив чоловічих яєчок на тривалість життя може бути пов'язана зі статевими гормонами, імунною системою та інфекціями. Наприклад у кастрованих баранів сповільнювався процес старіння через відсутність тестостерону, який переставав впливати на організм після видалення яєчок.

Раніше портал "Коментарі" писали про найстарішого чоловіка у світі та скільки йому було років.

Також "Коментарі" писали, що вчені розкрили секрет моторошної мумії-русалки.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини