Головна Новини Здоров'я наше тіло Вчені виявили страшні незворотні наслідки коронавірусу
commentss НОВИНИ Всі новини

Вчені виявили страшні незворотні наслідки коронавірусу

Американські вчені назвали, який орган не менше за легені стає "під удар" коронавірусної інфекції

6 вересня 2021, 08:28 comments1852
Поділіться публікацією:

Вчені виявили страшні незворотні наслідки коронавірусу

Наслідки COVID, фото із відкритих джерел

Інфікування коронавірусом і тяжкий перебіг даного захворювання призводять до передчасного старіння внутрішніх органів. До таких висновків, в результаті масштабного дослідження стану пацієнтів, які перенесли COVID, прийшли американські вчені, — повідомляє "The New York Times".

Американські вчені провели дослідження анонімних записів понад 89 тис. пацієнтів управління охорони здоров'я ветеранів США, які знаходилися під спостереженням лікарів при лікуванні коронавірусу, а також провели опитування 1,6 млн осіб, які COVID не хворіли.

В ході дослідження було встановлено, що всього 1% 40-річних людей без хронічних захворювань стикаються з проявами проблем із нирками, в той час як у 6% людей, які перенесли коронавірус легкого або середнього ступеня тяжкості, працездатність нирок зменшилася в середньому на 30%.

"Це рівносильно старінню цього органу на 30 років. Нирки найчастіше виявляються найбільш чутливими до різного роду запальних процесів і активізації імунної системи", — зазначив один із дослідників доктор Зіяд Аль-Алі.

Також з огляду на виснаження і загальне ослаблення організму після одужання від коронавірусу у пацієнтів часто виникає загострення або первинне виявлення таких захворювань як: пневмонія, плевріт, ураження нервової системи, панкреатит.

Крім того, за спостереженнями лікарів, пацієнти, котрі нещодавно перехворіли на COVID погано реагують на анестезію і складно переносять хірургічні втручання, через порушення згортання крові.

Раніше "Коментарі" повідомляли, що вчені Мічиганського університету встановили, що через півроку-рік після одужання від коронавірусу кашель присутній у кожного четвертого, а проблеми з серцем у кожного п'ятого пацієнта.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://www.nytimes.com/
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини