Головна Новини Здоров'я наше тіло Вчені розповіли, як повернути нюх після СOVID-19
commentss НОВИНИ Всі новини

Вчені розповіли, як повернути нюх після СOVID-19

З початку пандемії коронавируса втрата смаку та нюху є одними з найбільш поширених симптомів

30 вересня 2021, 11:36
Поділіться публікацією:

Вчені з Університету Східної Англії провели дослідження, в ході якого з'ясувалося, що краплі для носа, що містять вітамін А, можуть повернути втрачений внаслідок коронавирусного захворювання нюх. Крім того, фахівці радять "тренувати" його різними запахами. Про це пише 24 канал, посилаючись на ВВС.

Вчені розповіли, як повернути нюх після СOVID-19

Втрата нюху - фото з відкритих джерел

Щоб дійти такого висновку, дослідники запропонували учасникам експерименту нюхати сильні аромати, зокрема — тухлі яйця і троянди. Потім за допомогою сканування мозку вчені перевірили, чи відновив вітамін А пошкоджені нюхові шляху.

З початку пандемії коронавірусу втрата смаку та нюху є одними з найпоширеніших проявів захворювання, однак не виключено, що грип також може викликати такі ж симптоми.

Крім того, вчені зазначили, що вітамін А або ретинол сприяє підтримці імунної системи,  зору,  шкіри і слизових оболонок деяких частин тіла, а також сприяє захисту від інфекцій.

Корисна речовина входить до складу різних молочних продуктів, а також деяких овочів, як капуста, картопля, морква або болгарський перець. Вітамін А також можна знайти в морській рибі, печінці тріски або в яловичій печінці.

Зазначимо, що раніше медик назвала симптоми, за якими можна визначити коронавірусний штам "Дельта"

Раніше інтернет-видання "Коментарі" писало, в яких областях України найзагрозливіша ситуація з поширенням коронавірусного захворювання. Таким чином, згідно з доповіддю вчених Національної академії наук, найбільш складну ситуацію з поширенням коронавірусу фіксують у Чернівецькій та Луганській областях. 






Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини