Головна Новини Здоров'я наше тіло Вчені розповіли, хто вдвічі частіше помирає від коронавірусу
commentss НОВИНИ Всі новини

Вчені розповіли, хто вдвічі частіше помирає від коронавірусу

Вчені пояснили, чому люди з психологічними розладами знаходяться в групі ризику

28 липня 2021, 19:16
Поділіться публікацією:

Вчені з Франції під час свого чергового дослідження з'ясували, що люди. у яких спостерігають психологічні розлади, мають значно вищі шанси померти від коронавірусу. Про це повідомляє Daily Mail.

Вчені розповіли, хто вдвічі частіше помирає від коронавірусу

Науковці зробили нове відкриття (фото: 24 канал)

 У повідомленні йдеться, що науковці у своєму дослідженні виділили окрему групу ризику, в якій знаходяться люди з біполярними розладами та шизофренією. За їх словами, людей з такими захворюваннями потрібно, в першу чергу, вакцинувати, адже вони також входять в групу ризику.

 Науковці дізналися, що пацієнти навіть з легкими психологічними розладами такими як депресія або тривога — в 1,8 раза частіше помирають, заразившись коронавірусною інфекцією, на відміну від стресостійких осіб. У 2,3 раза частіше помирають хворі з важкими психологічними захворюваннями, наприклад,  шизофренією та біполярним розладом.

Вчені переконані, що ці процеси напряму взаємопов'язані з імунною системою людського організму. У пацієнтів, які мають проблеми з психікою, імунітет не здатен протистояти хворобі та захистити людину. Саме тому, на думку дослідників, такі особи мають бути у пріоритетних групах ризику.
Відомо, що науковці тривали час не змогли з'ясувати, як коронавірус може перетинатися з іншими психологічними захворюваннями.

Нагадаємо, що видання "Коментарі" інформує своїх читачів про те, чому довгожителі можуть легко переносити COVID-19: пояснення науковців. Експерти виявили одну важливу особливість: у довгожителів, у порівнянні з молодим поколінням людей, дуже низькі значення деяких білків, які пов'язані із запаленням. Вчені виявили, що в їх складі є багато протизапальних речовин, які відповідають за контроль імунної відповіді.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини