Головна Новини Здоров'я наше тіло Вчені розповіли, чи можна померти від переїдання
commentss НОВИНИ Всі новини

Вчені розповіли, чи можна померти від переїдання

Медики розповіли, як організм захищає нас від переїдання і в яких випадках можна померти від переповнення шлунка їжею

25 червня 2021, 18:05
Поділіться публікацією:

Переїдання — проблема, з якою стикається все більше людей і призводить вона не тільки до зайвої ваги, але і до серйозних захворювань, а іноді й смерті.

Вчені розповіли, чи можна померти від переїдання

переїдання / фото: pinterest

Медики відзначили, що смерть від переїдання можлива, але відбувається таке вкрай рідко, оскільки організм захищає нас від цього. Коли шлунок наповнюється їжею або рідиною, в ньому активуються рецептори розтягування, які сигналізують мозку про ситість. Коли шлунок наповнюється, ми відчуваємо почуття ситості й перестаємо думати про їжу на кілька годин. Іноді при переїданні може виникнути блювота.

Але бувають випадки, коли неконтрольований прийом їжі призводить до розриву шлунка або стравоходу. Наприклад, одна пацієнтка з анорексією (хвороба, пов'язана з відсутністю апетиту, — прим. авт.) померла після того, як переїла винограду і гранатів.

Медики кажуть, якщо відбувається розрив слизової оболонки шлунка, його кислотний вміст виливається в черевну порожнину. При цьому часто виникає внутрішня кровотеча. При переїданні людина може померти від перитоніту (запалення очеревини, яке може привести до порушення різних функцій організму, — прим. авт.), а також сепсису або шоку. У таких випадках пацієнту терміново потрібна операція.

До слова, постійне переїдання може спровокувати ожиріння, порушити обмін речовин і роботу щитовидної залози.

Нагадаємо, що приборкати свій апетит і уникнути переїдання буває нелегко, але цілком можливо. А допомогти в цьому може звичний і доступний продукт. Який саме, дізнайтеся в нашому матеріалі.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, які поради допоможуть позбутися від почуття тяжкості після переїдання.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини