Головна Новини Здоров'я наше тіло Вчені назвали найефективніший спосіб схуднути: дієта при цьому не має значення
commentss НОВИНИ Всі новини

Вчені назвали найефективніший спосіб схуднути: дієта при цьому не має значення

Вівсянка, зварена з цільних зерен, з додаванням ягід, горіхів та сухофруктів – що може бути краще та корисніше?

23 листопада 2021, 02:05
Поділіться публікацією:

Дослідники з Великобританії та Нової Зеландії у рамках порівняльної роботи виявили, що найважливіший фактор ефективності дієт для схуднення при діабеті другого типу – скорочення калорій. При цьому всі інші популярні дієти не виявили серйозних переваг. Вчені проаналізували 19 попередніх систематичних оглядів, складених на основі даних баз MEDLINE (Ovid), PubMed, Web of Science та Кокранівської бібліотеки до травня 2021 року. В основу аналізу лягли дані ефективності дієт для схуднення та досягнення ремісії у хворих на діабет другого типу.

Вчені назвали найефективніший спосіб схуднути: дієта при цьому не має значення

Дієта (фото з відкритих джерел)

Вівсянка, зварена з цільних зерен, з додаванням ягід, горіхів та сухофруктів – що може бути краще та корисніше? Практично нічого – але за умови, що ви не їсте її на сніданок щоранку. Справа в тому, що в вівсі містяться фітати, що перешкоджають засвоєнню кальцію. А це може бути особливо небезпечним після 40 років, коли ми й так не отримуємо достатньо цього важливого мікроелемента. Здається, весь світ збожеволів на бігу: ніхто не ходить і не їздить, всі біжать. Кожен другий тренується перед напівмарафоном, кожен третій збирається розпочати тренування, а кожен четвертий уже пробіг. Безперечно, біг — відмінний варіант кардіонавантаження, але тільки в тому випадку, якщо "розбавляється" іншими видами фізичної активності.

Як показали результати дослідження, проведеного кардіологами з Пенсільванії, люди, які вели малорухливий спосіб життя, але при цьому регулярно пробігали великі дистанції, жили менше, ніж ті, хто займався помірними спортивними навантаженнями. Хочете, щоб біг приносив користь? Не бігайте дуже швидко і занадто далеко і обов'язково займайтеся будь-якими фізичними навантаженнями. Здавалося б, вже тут ніякої каверзи бути не може: всі чули про користь і необхідність для здоров'я свіжих овочів. А ось про що ми не чули, це про те, що сира клітковина не допоможе, а зашкодить нашій системі травлення. Запори, подразнення кишечника, здуття живота — лише невелика частина тих неприємностей, з якими можуть зіткнутися любителі сирих овочів.

А ще – багато вітамінів та мікроелементів, якими багаті овочі, значно краще засвоюються в обробленому вигляді. Не відмовляйтеся від відварених овочів, приготовлених на пару і навіть запечених!

Думаєте, чи варто вам повністю виключити цукор, як ваш організм негайно стане більш енергійним, бадьорим та здоровим? На жаль, ефект, швидше за все, буде прямо протилежним. Вчені все більше схиляються до висновку, що негативний ефект, який має цукор на здоров'я судин, серця та ендокринної системи, пов'язаний насамперед із кількістю цього продукту: якщо ми з'їдаємо більше, ніж витрачаємо, наше здоров'я страждає. Але якщо дотримуватись балансу, цукор із ворога стане тим, чим і має бути: найбільш підходящим джерелом енергії для всього тіла і насамперед для нашого мозку. Тож від шоколадки чи тістечок точно не варто відмовлятися!

Якщо у вас немає непереносимості лактози, вам ні в якому разі не слід замінювати звичні молочні продукти рослинними. По-перше, таким чином ви позбавите себе корисних молочних жирів і, звичайно, кальцію — що неодмінно позначиться на здоров'ї серцево-судинної системи і міцності кісток. А по-друге, у багатьох видах рослинного молока (наприклад, у соєвому) міститься дуже багато фітоестрогенів – свого роду рослинних "гормонів", які можуть спровокувати розвиток небезпечних пухлин.

Нагадаємо, до цього дієта допомагає швидко спалювати жир завдяки тому, що при такому типі харчування ви практично не вживаєте вуглеводи. Однак корисне таке харчування лише для втрати саме жирової тканини. Відмінною особливістю цієї дієти від інших є наголос на жирах, а не на білках. Шанувальники кето-дієти вважають, що за такого раціону організм почне витрачати енергію шляхом спалювання власного жиру.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини