Головна Новини Здоров'я наше тіло Вчені назвали найбезпечніший і корисний вид спорту
commentss НОВИНИ Всі новини

Вчені назвали найбезпечніший і корисний вид спорту

Досі широко поширене була думка, що біг — найефективніший спосіб схуднути

12 вересня 2021, 10:16
Поділіться публікацією:

Той, хто вважає, що інтенсивні тренування з навантаженням у тренажерному залі — кращий і здоровий спосіб досягти бажаного результату, ще не знайомі з результатами дослідження професора медицини Ай-Мін Лі з Гарвардської медичної школи. Адже є одне тренування, яке змінює все.

Вчені назвали найбезпечніший і корисний вид спорту

Спорт - фото з відкритих джерел

Досі широко поширеною була думка, що біг — найефективніший спосіб схуднути, залишатися у формі та поліпшити свій стан. Але насамперед регулярний біг на довгі дистанції може викликати надмірне навантаження на суглоби й перевантажити травну систему, як стверджує професор Гарвардського університету Ай-Мін Лі у своєму дослідженні "Приступаючи до вправ", пише Medikforum.

Дослідження показало, що інше тренування значно краще підходить для досягнення тривалого ефекту в плані схуднення, нарощування м'язової маси, захисту серця і мозку, а також зміцнення кісток.

"Плавання можна назвати ідеальним тренуванням", — пишуть автори інформаційного бюлетеня Harvard Healthbeat, в якому резюмуються найбільш важливі витяги з дослідження. За словами вчених, плавання не тільки привертає практично всі м'язи тіла і розщеплює відносно велику кількість калорій, але також сприяє здоров'ю серця і захищає мозок від вікових пошкоджень на ранній стадії. Воно підходить як для силових тренувань, так і для тренувань на витривалість. До того ж плавання — краща вправа, щоб не напружувати суглоби.

Вчені назвали найбезпечніший і корисний вид спорту - фото 2

"Плавання корисне для людей, які страждають від ожиріння та артриту, — воно знижує навантаження на кістки й суглоби", — підкреслив Лі в інформаційному бюлетені.

Нагадаємо, сучасний ритм життя практично не залишає нам часу на заняття спортом. Ця проблема стоїть особливо гостро, якщо доводиться працювати в офісі. Саме для цього й існує комплекс фізичних вправ, розрахованих лише на 10 хвилин.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини