Головна Новини Здоров'я наше тіло Вчені дізналися, коли вакциновані люди Pfizer та AstraZeneca можуть заразитися коронавірусом
commentss НОВИНИ Всі новини

Вчені дізналися, коли вакциновані люди Pfizer та AstraZeneca можуть заразитися коронавірусом

Для дослідження вчені проаналізували понад 1,2 мільйона результатів тестів

25 серпня 2021, 21:53
Поділіться публікацією:

Людям похилого віку та працівникам медицини, аби убезпечити себе від ковіду, потрібно додатково вакцинуватись. Адже ефективність вакцини знижується вже через пів року  після двох уколів доз Pfizer та AstraZeneca. Такі висновки зробили вчені з Великобританії після свого дослідження. Про це інформує Reuters.

Вчені дізналися, коли вакциновані люди Pfizer та AstraZeneca можуть заразитися коронавірусом

Вчені провели нове дослідження (фото з відкритих джерел)

Як стверджується в науковій праці:"Через 5-6 місяців ефективність ін’єкції Pfizer у протидії інфікування коронавірусу після другої дози знижується з 88% до 74%. Водночас ефективність AstraZeneca – з 77% до 67% через 4-5 місяців".

Науковці цієї країни провели титанічну роботу. Вони дослідили понад мільйон тестів. І зробили висновок, що вакцини рятують від смертоносної недуги не назавжди, а лише на пів року.

Отож, групі ризику, куди входять працівники медичної сфери та жителі похилого віку, в яких рівень захисту може впасти нижче, як на 50%, потрібно буде робити ще одну вакцинацію.

Нагадаємо, що видання "Коментарі" повідомляло про те, чи здатний COVID-19 перетворитися на винятково "дитячий" вірус — вчені. Коронавірусна пандемія продовжує впливати на людську популяцію: і в економіці, і в медицині, і в багатьох інших галузях. Однак дослідники припускають, що вже за кілька років, з огляду на характер COVID-19, цей вірус остаточно "помолодшає", ставши загрозою тільки для дітей, які не хворіли чи не були вакциновані. Над дослідженням працювала команда американських і норвезьких дослідників. За словами вченого Оттара Бьорнстада, поки коронавірус все ще демонструє збільшення важких випадків захворювання у людей більш старшого віку.

 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини