Головна Новини Здоров'я наше тіло В українки після поїздки в Нігерію виявили смертельну тропічну інфекцію: що відомо про її стан
commentss НОВИНИ Всі новини

В українки після поїздки в Нігерію виявили смертельну тропічну інфекцію: що відомо про її стан

Жінка в лікарню не поспішала, поки геть не стало зле

27 серпня 2021, 21:47
Поділіться публікацією:

В жительки Харкова  медики діагностували тропічну малярію. Сталось це якраз на свято Незалежності. Небезпечну хворобу городянка  підхопила в африканській Нігерії, звідки прилетіла додому тільки 16 серпня. Інформує про це Харківський обласний лабораторний центр МОЗ України.

 В українки після поїздки в Нігерію виявили смертельну тропічну інфекцію: що відомо про її стан

Жінка захворіла після візиту в Нігерію (фото з відкритих джерел)

 Недуга з далекої Африки проявила себе відразу по поверненню на рідну землю. Вже через чотири дні по прильоті, мандрівниця відчула  слабкість, була високою температура, дуже боліла голова. Температура піднялась майже до 39 градусів. Але в лікарню вона не поспішала, поки геть не стало зле.

 Хвора зазначила, що коли перебувала в Африці, то малярією  не хворіла, проте її жалили комарі. Протималярійні пігулки вона теж не приймала, навіть коли була в Нігерії.

 Довідково: малярія – інфекційне захворювання, яке зустрічається в країнах з тропічним кліматом. Це захворювання  дуже небезпечне і може закінчитись смертю хворого. Аби вберегти себе перед поїздкою  в африканські країни, де нею можна заразитись, потрібно пройти курс профілактичного лікування. Вакцини проти малярії не існує.

Нагадаємо, що видання "Коментарі" інформувало про те, що дітей в Україні косить небезпечна інфекціяРекордну захворюваність на кашлюк серед дітей фіксують у Чернівецькій області. Порівняно з минулим роком пацієнтів, які підхопили небезпечну інфекцію, стало в 13 разів більше. За перші чотири місяці в регіоні перехворіли на кашлюк 79 дітей. У цей же період минулого року їх було всього шість. В обласній адміністрації побоюються ймовірного спалаху інфекції і закликають батьків вакцинувати своїх малюків. Різке збільшення кількості пацієнтів фіксують саме в тих районах, де щеплення стали робити рідше і сформувався більш слабкий колективний імунітет.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини