Головна Новини Здоров'я наше тіло В Україні провели операцію з пересадки нирки дитині
commentss НОВИНИ Всі новини

В Україні провели операцію з пересадки нирки дитині

Першу в Україні пересадку трирічній дитині нирки від померлого донора провели лікарі Національного інституту хірургії і трансплантології імені О. О. Шалімова.

13 грудня 2020, 03:20
Поділіться публікацією:

В Україні багато дітей і дорослих коштують на черзі на донорство, деякі кілька років, а деякі, на жаль, помирають так і не дочекавшись здоровий орган. Найважче, коли стосується здоров'я дитини. Для ще одну дитину з'явилася надія на пересадку. Донором став 38-річний чоловік, який загинув після черепно-мозкової травми.

В Україні провели операцію з пересадки нирки дитині

Рішення про донорство взяли його родичі. Родичі вирішили зробити важливий крок і подарувати на здорове життя якійсь дитині. Для багатьох людей — це важкий крок, віддати органу близької людини на донорство, але деякі розуміють, що можна подарувати довге життя якоїсь людини. Про операції повідомила засновник всеукраїнської платформи донорства "IDonor" Ірина Заславець.

"Вночі фантастичний Владислав Закордонець з командою видалили уражені інфекцією нирки, катетер і встановили дівчинці донорську нирку. Вона працює. Мама, кажуть лікарі," в шоці ". Жінка досі не вірить, що це відбулося насправді. І її можна зрозуміти ... на жаль, без болю втрати в трансплантації ніяк .. Світла пам'ять донору ... "- йдеться в повідомленні.

Крім малятка з нирковою недостатністю органи донора врятували життя ще трьох людей. Людина після смерті пожертвував своїми органами, щоб інші люди жили. Операція з пересадки нирки проходила в Інституті хірургії та трансплантології імені О. О. Шалімова.

Нагадаємо, "Коментарі" писали, що перша в світі пересадка голови людини була проведена на трупі в Китаї. Операція тривала 18 годин. Про це повідомив італійський нейрохірург Серджо Канаверо. Операція була проведена командою з Харбіну медичного університету.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини