Головна Новини Здоров'я наше тіло В Україні почалася нова хвиля коронавірусу: імунолог попередив українців
commentss НОВИНИ Всі новини

В Україні почалася нова хвиля коронавірусу: імунолог попередив українців

Нове захворювання стрімко поширюється

19 серпня 2021, 18:23
Поділіться публікацією:

Чи маємо в країні новий спалах ковіду через мутований штам "Дельта  і коли чекати на пік захворювання. На ці питання відповів під час свого виступу в ефірі каналу "Україна-24" лікар-імунолог Андрій Волянський.

В Україні почалася нова хвиля коронавірусу: імунолог попередив українців

Лікар попередив українців (фото з відкритих джерел)

Фахівець зазначив, що нове захворювання стрімко поширюється. З початком осені статистика хвороби, як і кількість неминучих смертей різко збільшиться.

"Щоденне збільшення кількості і нових інфікованих, і нових летальних випадків вже відбувається, і ми розуміємо, що ця хвиля неминуча. Ми ще можемо щось зробити, щоб її пом'якшити, але те, що вона буде, те, що вона пов'язана з "Дельта"- варіантом, це вже, на жаль, факт", — стверджує пан Волянський.

Медик висловив свою точку зору щодо зміцнення колективного імунітету, який допоможе країні вистояти в боротьбі з небезпечним захворюванням. Тому він вважає, що потрібно активно вакцинувати не всіх охочих українців, а представників так званої групи ризику. Це дозволить зменшити статистику смертності.

 "Але є одне вагоме "але" — ми вакцинуємо не групи ризику, ми вакцинуємо всіх охочих. Всі країни, які домоглися якихось успіхів, вони спочатку вакцинували самих літніх, потім молодше і молодше. У нас же ми не встигли вакцинувати ні літніх, ні хронічно хворих, і тепер ми вакцинуємо всіх підряд", — сказав імунолог.

Нагадаємо, що видання "Коментарі" інформувало своїх читачів про те,  скільки заражених додалося за добуВ Україні протягом останніх двох тижнів активізувалися випадки зараження коронавірусу. Поки ситуація залишається контрольованою. Однак, рівень госпіталізації зростає щодня і перевищує на 25% виписку тих, хто одужав. Тому з кожним днем зростає навантаження на систему охорони здоров'я. За даними Центру громадського здоров'я, 18 серпня, зафіксували 1560 нових підтверджених випадків COVID-19. 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини