Головна Новини Здоров'я наше тіло В Україні по селах їздитимуть мобільні бригади для COVID-вакцинації: подробиці
commentss НОВИНИ Всі новини

В Україні по селах їздитимуть мобільні бригади для COVID-вакцинації: подробиці

Таким чином, людей у селі планують заохотити до вакцинації

10 січня 2022, 20:50
Поділіться публікацією:

В українські села скоро приїдуть мобільні медичні бригади, які забезпечуватимуть доступність вакцинації від коронавірусної хвороби для сільських мешканців. Саме цей момент обговорювався під час селекторної наради в очільника країни 10 січня. Про це інформує ТСН.

В Україні по селах їздитимуть мобільні бригади для COVID-вакцинації: подробиці

Людей будуть заохочувати до вакцинації (фото з відкритих джерел)

Як було зазначено, Міністерство охорони здоров’я планує організувати майже 800  виїзних медичних бригад для того, аби проінформувати сільських жителів про вакцинацію  і на місці надати їм цю послугу.

 Очільник українського МОЗ Віктор Ляшко на нараді наголосив, що статистика захворюваності на коронавірус в нашій країні набрала позитивної динаміки.  При цьому, сьогодні кількість громадян, що захворіли, досягає 92,3 тисячі, з цієї кількості знаходиться в лікарнях  14,7 тисячі українців.

Вже за даними січня, працівники поліції порушили понад 90 кримінальних справ про фейкові "ковідні" документи. Із цієї чисельності тільки 60 – за підроблення  документу. Винним вручили  29 підозр, 50 обвинувальних актів передали до судових органів.

Важливо, що записатись, аби зробити щеплення від коронавірусу можна за допомогою свого  сімейного лікаря чи скориставшись номером телефону контактного центру МОЗ — 0-800-602-019.  

Нагадаємо, що "Коментарі" інформували про те, що  коронавірус може перейти в ендемію. Експерти Всесвітньої організації охорони здоров'я вважають, що COVID-19 стане ендемічним. Незважаючи на сподівання, що коронавірус зникне з лиця землі так само швидко, як і поширився, фахівці все ж мають певні побоювання. Тому пояснили, чим відрізняється пандемія від ендемії .



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини