Головна Новини Здоров'я наше тіло В Індії стрімко поширюється новий вірус: що про нього відомо
commentss НОВИНИ Всі новини

В Індії стрімко поширюється новий вірус: що про нього відомо

За останніми даними, захворіли 82 дитини

23 серпня 2022, 22:59
Поділіться публікацією:

Нова вірусна інфекція дуже швидко поширюється в Індії. Вперше її виявили ще у травні, але сьогодні вірус вже поширився на 2 інші штати. Про це повідомляють "Коментарі", посилаючись на Lancet Respiratory Medicine.

В Індії стрімко поширюється новий вірус: що про нього відомо

В Індії стрімко поширюється новий вірус (фото з відкритих джерел)

Науковці намагаються дізнатися більше про нову хворобу. А поки його почали називати томатним грипом, а все через червоні пухирі, які з'являються на тілі у хворих пацієнтів. У повідомленні йдеться, що інфекція дуже заразна та швидко передається під час тісного контакту. Людина може заразитися навіть торкнувшись до брудних поверхонь та потрапляння речей в рот.

"Через жахливий досвід пандемії Covid-19 бажано проявляти пильність, щоб запобігти подальшим спалахам. Рідкісна вірусна інфекція перебуває в ендемічному стані та вважається безпечною для життя", — пишуть автори статті.

Нова вірусна інфекція дуже схожа на коронавірус, чикунгунью та лихоманку денге, які поширені в Індії під час сезону дощів і переноситься комарами.

Також стало відомо, що хворобу діагностували у 82 дітей у віці до п'яти років.

Нагадаємо, що "Коментарі" інформували про те, чи є загроза поширення мавпячої віспи в Україні. Михайло Радуцький, голова комітету з питань здоров'я нації розповів в ефірі, які прогнози епідеміологів щодо поширення нового вірусу мавпячої віспи. За його словами, Україну ця біда не омине, оскільки вже зафіксовані випадки в Європі, а зараз багато українців повертаються додому із-за кордону, тому з міграцією населення вірус буде поширюватися. Епідеміологи говорять, що вірус має довгий інкубаційний період — до 21 дня. Серед симптомів: лихоманка, головний біль, м’язові болі, біль у спині, збільшені лімфатичні вузли, озноб, виснаження.

 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини