Головна Новини Здоров'я наше тіло В Індії починається нова епідемія: що про неї відомо
commentss НОВИНИ Всі новини

В Індії починається нова епідемія: що про неї відомо

Медики зафіксували в Індії нове грибкове захворювання

17 червня 2021, 20:29
Поділіться публікацією:

Медики в Індії виявили нове ускладнення в одного зі своїх пацієнтів після коронавірусу. В аналізах знайшли сліди грибка аспергільоз, який також називається "зеленою цвіллю". Про це пише "РБК-Україна".

В Індії починається нова епідемія: що про неї відомо

Нова епідемія в Індії (фото з відкритих джерел)

У повідомленні зазначено, що "зелену цвіль" лікарі знайшли в Індії у 34-річного чоловіка, який перехворів коронавірусною інфекцією. У нього був важкий стан, легкі були вражені на 90%. Пацієнт лікувався майже два місяці. В його аналізах знайшли грибок, який вразив легені і кров.

Відомо, що цей грибок є різновидом мукормікозу, що може викликати також інші види хвороби: "чорну", "білу" і "жовту цвіль".

Медики повідомили, що це перший офіційно зафіксований випадок "зеленої цвілі" в країні, який був виявлений у штаті Мадхья-Прадеш. Наразі поки немає інформації про інші схожі випадки.

Фахівці пояснюють, що "зелена цвіль" — це рід вищих аеробних цвілевих грибів, у яких кілька сотень різновидів.

Організм людей можуть вражати 60 таких видів. Саме вони викликають найрізноманітніші захворювання: інфекції внутрішніх органів, зовнішнього вуха, ураження шкіри.

Найчастіше грибки атакують людей зі слабким імунітетом. Стало відомо, що існують підвиди цього грибка, які мають високий рівень смертності.

Грибки постійно перебувають поруч із нами: на свіжому повітрі, в закритому приміщенні. Вони передаються повітряно-крапельним шляхом — потрібно лише вдихнути кисень зі спорами грибка. Якщо імунна система ослаблена, то висока ймовірність того, що людина може захворіти. Від людини до людини або від тварин до людини цей грибок не передається.

Найчастіше ці грибки атакують пацієнтів, які перенесли серйозні захворювання крові, бронхів, легенів, мають ослаблений імунітет після вірусних хвороб, трансплантації, після тривалої терапії кортикостероїдами у великих дозах.

Для того, щоб не захворіти, потрібно часто мити руки, уникати приміщень, де багато пилу або грибків на стінах. Медики радять людям, схильним до таких захворювань, носити респіратори і бути обережними, працюючи на ґрунті, тому що грибок може проникнути в організм людини через пошкоджену ділянку шкіри.

Основними симптомами аспергільозу є кашель із кров'ю, плевритний біль у грудях і задишка. Якщо захворювання тривалий час не лікувати, грибок може швидко вбити людину.

Нагадаємо, видання "Коментарі" повідомляло про те, що Індія потрапила в "коронавірусний шторм".



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини